Un număr record de migranţi continuă să traverseze Canalul Mânecii spre Regatul Unit

Publicat:

Un număr record de migranţi continuă să traverseze Canalul Mânecii la bordul unor ambarcaţiuni nesigure, aproape 6.000 ajungând în Marea Britanie în primele şase luni ale anului 2021, relatează joi dpa, potrivit agerpres.

Bărbaţi, femei şi copii continuă să înfrunte pericole reale traversând Strâmtoarea Dover, pe o distanţă de 33 de kilometri, în bărci de cauciuc, în pofida promisiunii ministrului de interne britanic Priti Patel de a face acest traseu “neviabil”.


Citeşte şi: Pașapoarte de vaccin: TOTUL S-A SFÂRŞIT! Guvernul britanic ne spune că este timpul să „trăim cu Covid” … și NU TREBUIE să arătăm dovada vaccinării pentru a participa la adunări în masă

Cifra totală pentru întreg anul 2020 ar putea fi depăşită în termen de două luni dacă numărul de traversări raportate în iulie şi august anul trecut se va repeta şi anul acesta, a informat agenţia de ştiri Press Association.

Ministerul de Interne britanic a declarat că traversările sunt “complet inacceptabile” şi a afirmat că şi-a “dublat” eforturile alături de autorităţile franceze pe timpul verii, prin creşterea patrulelor pe plajă, schimbului de informaţii şi investiţii în acţiunile de supraveghere.

Un număr tot mai mare de migranţi fac această călătorie periculoasă plecând din Franţa la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni în pofida faptului că ruta a făcut numeroase victime.

În octombrie, o familie kurdo-iraniană cu copii mici a murit când barca pe care se afla s-a scufundat în largul coastei franceze.

Press Association, care a urmărit şi analizat traseul migranţilor în ultimele 18 luni, a raportat că peste 5.900 de persoane au reuşit să ajungă în Marea Britanie la bordul unor ambarcaţiuni până acum în acest an.

Citeşte şi: Vaccinul CureVac are o eficacitate de numai 48%

În total, 8.417 au făcut călătoria pe tot parcursul anului 2020, o cifră de patru ori mai mare decât în 2019.

În iunie 2021, aproape 2.200 de persoane au fost reţinute după ce au traversat Canalul Mânecii, un nou record care depăşeşte cifra de 1.951 raportată în septembrie 2020.

Numărul raportat în iunie 2021 a fost de trei ori mai mare decât cel din iunie 2020, o tendinţă care, dacă s-ar repeta în iulie, ar depăşi totalul traversărilor pentru întreg anul 2020 până la sfârşitul acestei luni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Papa Francisc îndeamnă la o zi de rugăciune şi post pentru pace la 7 octombrie, la un an de la atacul Hamas în sudul...

Papa Francisc îndeamnă la o zi de rugăciune şi post pentru pace la 7 octombrie, la un an de la atacul Hamas în sudul...

Putin și-a mărit salariul în plin război

Putin și-a mărit salariul în plin război Cheltuielile bugetare la punctul „Asigurarea funcționării președintelui Federației Ruse și a administrației sale” în 2025 se vor ridica...

Guterres condamnă atacul iranian asupra Israelului, după ce acesta l-a declarat persona non grata

Guterres condamnă atacul iranian asupra Israelului, după ce acesta l-a declarat persona non grata Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat miercuri energic în...

Biden spune că nu susţine un eventual atac asupra siturilor nucleare iraniene

Biden spune că nu susţine un eventual atac asupra siturilor nucleare iraniene Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că nu sprijină loviturile asupra siturilor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.