Un oficial de la Kabul îi contrazice pe talibani: ‘Este o minciună totală!’

Publicat:

Afirmaţiile în sensul că talibanii controlează 90% din frontierele Afganistanului constituie o “minciună totală”, a asigurat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului afgan al Apărării, dezminţind declaraţiile făcute în ajun de un responsabil al insurgenţilor, relatează AFP, potrivit agerpres.

Este “propagandă fără niciun fundament”, a declarat pentru France Presse Fawad Aman, potrivit căruia “forţele de securitate afgane deţin controlul (…) de-a lungul frontierelor, asupra principalelor oraşe şi artere”.


Citeşte şi: Italia impune un permis de sănătate OBLIGATORIU

Joi, un responsabil al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a susţinut într-o declaraţie pentru RIA Novosti că “frontierele Afganistanului cu Tadjikistanul, Uzbekistanul, Turkmenistanul şi Iranul, adică aproximativ 90% din frontiere, sunt sub controlul” talibanilor.

Aceştia desfăşoară din luna mai o ofensivă pe toate direcţiile împotriva forţelor afgane, în timp ce forţele internaţionale îşi continuă retragerea definitivă din această ţară, operaţiune prevăzută să se încheie la sfârşitul lunii august.

Vezi şi: POTOP în China: O localitate înconjurată de ape a fost evacuată – VIDEO

Ofensiva talibană generează serioase preocupări ţărilor de la frontieră şi, în primul rând, Tadjikistanului, care împarte cu Afganistanul o frontieră comună de peste 1.200 de kilometri.

Un înalt oficial tadjic a declarat vineri că Tadjikistanul se pregăteşte să primească până la 100.000 de refugiaţi din Afganistan, pe fondul escaladării violenţelor în această ţară, în paralel cu retragerea forţelor internaţionale.

Citeşte şi: 13 civili au fost MASACRAŢI în Republica Centrafricană

Imomali Ibrohimzoda, vicepreşedinte al Comitetului de urgenţă din fosta republică sovietică, a menţionat într-un briefing că autorităţile construiesc două hale de mari dimensiuni pentru depozitarea de provizii pentru refugiaţi, în două provincii din sud şi est învecinate cu Afganistanul.

Câteva sute de civili afgani au intrat luna aceasta în Tadjikistan, dar potrivit guvernului de la Duşanbe s-au întors deja în ţara lor, menţionează Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.