Un oficial le dă asigurări germanilor că ritmul campaniei naţionale de vaccinare va crește semnificativ în aprilie

Publicat:

Directorul Comisie de Vaccinare din Germania (STIKO), Thomas Mertens, a declarat sâmbătă că se aşteaptă ca ritmul campaniei naţionale de vaccinare să crească semnificativ în aprilie, în contextul frustrărilor legate de ritmul lent de până acum, informează DPA, potrivit agerpres

Mertens a declarat pentru cotidianul Augsburger Allgemeine că înţelege frustrările cetăţenilor, dar că principala problemă este un deficit de vaccinuri.


Citește și : Călătoriile neesenţiale în străinătate, interzise până la 18 aprilie în Belgia

Acesta a mai spus că în al doilea şi al treilea trimestru, va fi disponibil un număr atât de mare de doze, încât centrele de vaccinare nu vor mai reuşi să ţină pasul.

A respins criticile care vizează decizia neimplicării medicilor de familie mai devreme în campanie, spunând că vaccinurile trebuie depozitate la temperaturi destul de scăzute şi administrate conform unor protocoale stricte.

În acelaşi timp, Mertens s-a pronunţat împotriva implicării statului în ceea ce priveşte măsuri suplimentare de relaxare pentru cei care au au fost vaccinaţi, spunând că este un subiect problematic.

Atât Comisia de Vaccinare, cât şi parlamentarii şi Consiliul German pentru Etică s-au pronunţat împotriva obligativităţii vaccinării.

Citește și : Legea electorală promovată de China este ‘un atac direct’ la adresa autonomiei Hong Kong-ului (Washington)

Mertens a mai spus că ar fi inoportun ca guvernul să intervină atunci când este vorba despre concerte sau alte servicii convenite prin contract.

El a subliniat că persoanele care nu au fost vaccinate trebuie să poată în continuare participa la aspecte de bază ale vieţii cum ar fi utilizarea transportului public sau a merge la spital.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.