Un oficial susținut de Rusia în regiunea Harkov le cere civililor să plece

Publicat:

Cel mai înalt oficial susținut de Rusia în regiunea Harkov, Vitaly Ganchev, a oferit o evaluare sumbră a situației după un avans rapid al Ucrainei în mare parte din regiune. El le recomandă civililor să părăsească regiunea Harkov, scrie CNN, informează mediafax.

Într-un mesaj video publicat pe Telegram, Ganchev a declarat: „Le recomand din nou tuturor cetățenilor din regiunea Harkov să părăsească teritoriul pentru a-și salva viețile. Este periculos în acest moment să vă aflați în interiorul propriilor locuințe”.


Citește și : Charles al III-lea a fost proclamat OFICIAL rege

Ganchev a vorbit dintr-o locație confidențială și a spus: „Suntem gata să vă oferim tot ajutorul necesar. Reprezentanții noștri rămân pe teritoriu și facilitează evacuarea cetățenilor”.

Nu este clar câți locuitori din zonele controlate de Rusia doresc să plece. O mare parte din regiune este deja în mâinile forțelor ucrainene.

„Armata noastră face tot ce îi stă în putere, desigur. Chiar și în acest moment pot auzi aviația noastră militară lucrând”, a adăugat Ganchev. Dar el a recunoscut că așezările din Harkov se află sub focul constant al forțelor ucrainene.

El a precizat că oficiali ai administrației acordă asistență la punctele de trecere a frontierei către Federația Rusă.

Statul Major General al Ucrainei, într-o actualizare operațională de sâmbătă, a declarat că se „continuă eliberarea așezărilor care au fost capturate temporar de ruși în regiunea Harkov și în direcția Buh Sud. Pentru siguranța militarilor noștri, informațiile oficiale vor fi furnizate ulterior”.

Sudul Buh include o mare parte din frontul sudic din Mykolaiv și Herson.

Statul Major General a transmis: „comandamentul forțelor de ocupație rusești din regiunea Herson încearcă să consolideze orașul Herson prin desfășurarea de rezerve. Astfel, noi unități inamice au fost reperate în centrul regional”.

De asemenea, a declarat că rușii încearcă să restabilească traficul pe unul dintre cele câteva poduri avariate de pe râul Dnipro, dar podul a rămas sub „controlul de foc” al artileriei ucrainene.

Statul Major General a declarat că Divizia 106 aeropurtată rusă a pierdut aproape 60 de soldați în urma acțiunilor ucrainene în ultimele 24 de ore. Acesta a precizat că comandanții ruși încercau să reconstituie Corpul I de armată prin transferul de trupe de la alte unități.

Citește și : Detaliile ‘ultimei călătorii’ pe care o va face Regina Elisabeta a II-a

Separat, Comandamentul operațional ucrainean din sud a declarat că forțele rusești continuă eforturile „pentru a crește stocurile de muniție și rezervele de personal și caută modalități alternative de a livra arme și echipamente”. În acest scop, acesta a precizat că o nouă unitate de forțe cecene, în număr de aproximativ 1.300 de soldați, a sosit în regiune, a precizat acesta.

CNN transmite că nu poate verifica în mod independent afirmațiile ucrainene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă

VIDEO - Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă Rusia a atacat luni puternic capitala Ucrainei, Kievul, fiind lovit...

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul polonez Donald Tusk au semnat luni, la Varşovia,...

Grosu, după bombardamentele Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev: Genocidul trebuie pedepsit

Grosu, după bombardamentele Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev: Genocidul trebuie pedepsit Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a condamnat atacul Rusiei asupra unui spital...

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că ‘ia fără milă drept ţină civilii ucraineni’

Şeful diplomaţiei europene: Rusia că 'ia fără milă drept ţină civilii ucraineni' Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a acuzat Rusia că ''ia fără milă drept...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.