Un oficial ucrainean a fost arestat pentru că a comandat uciderea unei militante anticorupţie

Publicat:

Un tribunal ucrainean a plasat în detenţie vineri un ales regional suspectat că a pus la cale atacul cu acid ce a provocat moartea militantei anticorupţie Katerina Gandziuk, la originea unui val de indignare internaţională, relatează France Presse, potrivit agerpres.

Vladislav Mangher, în vârstă de 48 de ani, a fost trimis la închisoare până pe 3 martie, cu posibilitatea unei eliberări pe cauţiune de 2,5 milioane de grivne (81.500 euro), a declarat purtătoarea de cuvânt a procurorului general, Larisa Sargan.


Citește și: Congresul american aprobă bugetul și evită un nou shutdown

Preşedinte al adunării regionale din Herson (sud), Vladislav Mangher este urmărit penal pentru că a ordonat atacul împotriva Katerinei Gandziuk.

În iulie 2018, un agresor a aruncat un litru de acid sulfuric asupra Katerinei Gandziuk în timp ce ea pleca de acasă. Această consilieră a primarului din Herson, în vârstă de 33 de ani, care denunţa corupţia în cadrul poliţiei regionale, a murit din cauza rănilor, în noiembrie, după zece operaţii.

Moartea Katerinei Gandziuk, care se adaugă unei lungi liste de militanţi ucraineni agresaţi în ultimii ani, i-a scandalizat pe ucraineni şi aliaţii occidentali ai Kievului.

La începutul acestei săptămâni, procurorul general Iuri Luţenko a declarat că Vladislav Mangher “a comandat această crimă” şi a finanţat-o dând “cel puţin 4.000 de dolari” agresorilor Katerinei Gandziuk.

Potrivit unui extras din textul oficial al acuzării publicat de procurorul general, Mangher dădea dovadă de o “animozitate personală” faţă de victimă, care denunţa mai ales “tăierile ilegale de copaci” efectuate sub “acoperirea unor incendii criminale”.

Citește și: O delegație a Parlamentului European pleacă în Venezuela

Acuzat de organizarea unei crime “comandate” pentru “profit”, el se confruntă cu închisoarea pe viaţă.

Responsabilul era membru al partidului Batkivşcina al fostului prim-ministru Iulia Timoşenko, un rival cheie al preşedintelui actual Petro Poroşenko în alegerile prezidenţiale din 31 martie.

Mangher a fost exclus din partid vinerea trecută după ce au apărut informaţii despre o posibilă inculpare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Corupția la nivel înalt în Coreea de Sud este de neoprit: Prima Doamnă a fost interogată de procurori, după ce acceptat o geantă de...

Corupția la nivel înalt în Coreea de Sud este de neoprit: Prima Doamnă a fost interogată de procurori, după ce acceptat o geantă de...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Polonia doreşte ca UE să lanseze o campanie în Statele Unite pentru a contracara dezinformarea rusă

Polonia doreşte ca UE să lanseze o campanie în Statele Unite pentru a contracara dezinformarea rusă Polonia doreşte ca Uniunea Europeană să lanseze o campanie...

Eliberată după 43 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Ce s-a întâmplat cu adevăratul criminal

Eliberată după 43 de ani de închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Ce s-a întâmplat cu adevăratul criminal O femeie care a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.