X

Un oficial ucrainean îl ironizează pe Putin în legătură cu mobilizarea: ‘A 210-a zi a războiului de trei zile’

Un oficial ucrainean îl ironizează pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, după anunțul privind mobilizarea parțială a rușilor. Războiul de trei zile a durat sute de zile, iar mobilizarea demonstrează că totul merge conform planului rușilor, a spus ucraineanul, potrivit CNN, informează mediafax.

„A 210-a zi a războiului de trei zile”, a descris situația, în mod ironic, Mykhailo Podolyak, consilier la biroul președintelui Ucrainei.

Mesajul a fost publicat pe Twitter.

Citește și : Uraganul Fiona loveşte Insulele Turks şi Caicos

„Rușii care au cerut distrugerea Ucrainei au sfârșit prin a obține: 1. Mobilizare. 2. Frontiere închise, blocarea conturilor bancare. 3. Închisoare pentru dezertare”, a mai scris Podolyak pe rețeaua de socializare.

„Totul este în continuare conform planului, nu-i așa? Viața are un mare simț al umorului”, a fost concluzia oficialului ucrainean.

Mobilizarea parțială anunțată de președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost un pas previzibil care se va dovedi extrem de nepopular în rândul populației, a spus același oficial ucrainean.

Mykhailo Podolyak a mai declarat că mișcarea subliniază faptul că războiul nu decurge conform planului Moscovei. Podolyak a adăugat că Vladimir Putin încearcă în mod clar să transfere vina pentru începerea unui „război neprovocat” cu Ucraina asupra Occidentului.

Președintele Vladimir Putin a anunțat, miercuri, într-un discurs, mobilizarea parțială în contextul conflictului din Ucraina și a amenințat Occidentul cu armele nucleare deținute de Rusia, mai performante decât ale Vestului.

Citește și : Două femei au fost împuşcate mortal de talibani în timpul unei percheziţii în sudul Afganistanului

Tags: Mykhailo PodolyakoccidentPutinucrainaVladimir Putin
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina