X

Un ofițer SPIA a fost condamnat pentru trafic de influență

Un ofițer SPIA a fost condamnat pentru trafic de influență

Un ofițer de investigație a Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost condamnat pentru trafic de influență și amendat cu 150 000 de lei.

Citește și: Capitala are buget! S-a votat în ambele lecturi

Sentința a fost pronunțată recent de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Procurorii anticorupție precizează că urmărirea penală a fost începută în  martie 2023, de către organul de urmărire penală a Centrului Național Anticorupție.

Procurorii au reușit să demonstreze că inculpatul a solicitat mijloace bănești în sumă de 1 000 euro de la o femeie pentru a interveni pe lângă un procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Râșcani. Procurorul respectiv avea în gestiune un dosar penal în care nepotul femeii era cercetat pentru corupere activă. Inculpatul a promis că va influența procurorul pentru a obține o decizie favorabilă în acest dosar.

Urmărirea penală a durat 5 luni, iar judecarea cauzei aproape 11 luni, inculpatul nerecunoscându-și vinovăția. Sentința poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Tags: Ofițer condamnatProcuratura AnticorupțieServiciului protecție internă și anticorupție (SPIA)SPIA
Știrile zilei