X

Un ofiţer ucrainean de contrainformaţii a fost grav rănit în incidentul armat din Marea Neagră

Un ofiţer de contrainformaţii ucrainean a fost grav rănit în atacul cu rachete ruseşti asupra a trei nave ucrainene în Marea Neagră, a declarat marţi şeful Serviciului de securitate al Ucrainei (SBU), Vasyl Hrytsak, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Ucraina şi Rusia s-au acuzat reciproc după ce Rusia a capturat trei nave ucrainene duminică. Incidentul a determinat Ucraina să instituie legea marţială, menţionând ameninţarea unei invazii ruseşti.

Citeşte şi: O maşină a intrat cu viteză pe un trotuar dintr-un oraş chinez. 9 oameni au fost ucişi

“Potrivit unor informaţii operaţionale confirmate ale SBU, un avion rusesc a lansat două rachete de luptă neghidate împotriva navelor ucrainene şi în urma atacului a fost rănit unul dintre ofiţerii SBU”, a afirmat Vasyl Hrytsak.

Duminică, paza de coastă rusă, subordonată Serviciului Federal de Securitate (FSB), a capturat două nave-vedetă şi un remorcher al marinei ucrainene, pe care Moscova le acuză că au intrat ilegal în apele teritoriale ruse în largul peninsulei Crimeea anexate. Acest incident a survenit în Marea Neagră în timp ce aceste nave încercau să pătrundă în strâmtoarea Kerci, pentru a intra în Marea Azov.

Citeşte şi: Un funcţionar de rang înalt din Senatul francez este acuzat de spionaj pentru Coreea de Nord

După această bruscă escaladare a tensiunilor, Ucraina a anunţat luni seara introducerea legii marţiale în regiunile sale frontaliere, pentru o perioadă de 30 de zile.

Tags: marea azovmarea neagrarusiaServiciul de Securitate al Ucrainei (SBU)strâmtoarea KerciucrainaVasyl Hrytsak
Categorii: Externe