X

Un olandez, arestat în Rusia pentru ‘violenţă’ împotriva unui ofiţer de poliţie

Un olandez, arestat în Rusia pentru ‘violenţă’ împotriva unui ofiţer de poliţie

Justiţia rusă a dispus vineri plasarea în arest provizoriu a unui cetăţean olandez arestat pentru “violenţă împotriva unui ofiţer de poliţie”, acuzaţie pasibilă de zece ani de privare de libertate, notează AFP.

“Tribunalul din Moscova a dispus arestarea preventivă a unui cetăţean al regatului Ţărilor de Jos, acuzat de violenţă împotriva unui ofiţer de poliţie”, a indicat tribunalul din capitala Rusiei într-un comunicat, potrivit stiripesurse.

Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

Potrivit acestui document, cetăţeanul olandez, pe nume Harry Johannes van Wurden conform unei transcripţii din chirilice a numelui său, a fost plasat în detenţie pentru două luni.

Tribunalul a publicat o fotografie a unui bărbat îmbrăcat într-o jachetă bleumarin şi blugi, stând în cuşca cu gratii metalice destinată arestaţilor în tribunalele ruse.

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

Relaţiile dintre Rusia şi Ţările de Jos, deja tensionate în special din cauza exploziei în aer deasupra Ucrainei, în 2014, a zborului MH17 plecat de la Amsterdam, atribuită de anchetatori tirului unei rachete ruseşti, s-au deteriorat şi mai mult de la lansarea ofensivei ruse în Ucraina în 2022.

Tags: Harry Johannes van Wurdenmoscovarusiaviolenta
Externe