Un om a murit în inundaţiile din Australia

Publicat:

Un bărbat din Sydney şi-a pierdut viaţa din cauza inundaţiilor, au anunţat miercuri forţele de ordine, acesta fiind primul deces înregistrat după o săptămână de ploi torenţiale în New South Wales (NSW), stat din estul Australiei, informează DPA, potrivit agerpres.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost găsit miercuri după-amiaza blocat în autovehiculul personal, într-o regiune din nord-vestul oraşului, a precizat poliţia într-un comunicat.


Citeşte şi: Coreea de Nord a lansat două rachete, o primă provocare pentru Biden

Premierul din NSW, Gladys Berejiklian, a transmis un mesaj de condoleanţe în parlament, la puţin timp după ce, într-o conferinţă de presă susţinută în timpul dimineţii, declara că ”este pur şi simplu un miracol” că nu s-au înregistrat decese din cauza inundaţiilor devastatoare.

Precipitaţiile s-au mai domolit, iar cerul s-a înseninat miercuri peste regiuni din NSW, însă autorităţile au avertizat că anumite zone se confruntă în continuare cu un risc semnificativ de inundaţii.

”Cu siguranţă, pericolul nu a trecut încă”, le-a declarat Berejiklian reporterilor cu prilejul conferinţei de presă din timpul dimineţii.

”Mii şi mii de persoane sunt vizate în continuare de avertizări referitoare la evacuare, la riscul creşterii apelor, la bazine hidrografice care se vor confrunta în continuare cu fluxuri de apă fără precedent în ultimii 50 de ani, iar în unele regiuni, în ultimii 100 de ani”.

Circa 24.000 de rezidenţi de pe teritoriul statului erau vizaţi în continuare de ordine de evacuare miercuri dimineaţă, iar 60.000 au rămas în stare de alertă în vederea evacuării după ce vremea extremă a provocat inundaţii în estul ţării, potrivit agenţiei de presă Australian Associated Press (AAP).

Comunităţile care trăiesc pe coasta central-nordică s-au confruntat cu cele mai grave inundaţii de aproape un secol.

Citeşte şi: Un francez face 20 de ani de închisoare pentru UCIDEREA unei prostituate românce

Biroul de Meteorologie a estimat că, deşi ploile torenţiale se domolesc în cele din urmă şi nu vor mai cădea precipitaţii abundente cel puţin o săptămână, ”problemele nu se sfârşesc aici”.

Apele râurilor continuă să crească, ”iar în unele regiuni, urmează să atingă cote maxime”, a avertizat instituţia.

Insurance Council of Australia (ICA) a declarat luni stare de catastrofă pentru regiuni întinse de pe teritoriul statului, afectate de precipitaţii abundente şi inundaţii. Marţi, numărul cererilor de despăgubiri către companiile de asigurări a depăşit 11.500 în NSW.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lungul drum al partidului familiei Le Pen spre puterea din Franța: De la ‘diavolul republicii’ Jean-Marie la ‘de-demonizarea’ operată de Marine

Lungul drum al partidului familiei Le Pen spre puterea din Franța: De la 'diavolul republicii' Jean-Marie la 'de-demonizarea' operată de Marine Pe cale să devină...

Călătoriile cu avionul se scumpesc din nou în această vară, în România: Biletele vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult

Călătoriile cu avionul se scumpesc din nou în această vară, în România: Biletele vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult Călătoria cu...

Temperaturi de foc în Moldova. Astăzi intră în vigoare codul galben de caniculă

Temperaturi de foc în Moldova. Astăzi intră în vigoare codul galben de caniculă Astăzi, 7 iulie, intră în vigoare Codul galben de caniculă emis de...

Tragedie la scăldat. Un bărbat s-a înecat într-un lac din Mileștii Mici

Tragedie la scăldat. Un bărbat s-a înecat într-un lac din Mileștii Mici Un bărbat de 53 de ani și-a pierdut viața în timpul scăldatului într-un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.