Un om-cheie de la Huawei a fost arestat în Canada

Publicat:

Directorul financiar al gigantului chinez din domeniul telecomunicaţiilor, Meng Wanzhou, a fost arestată în Canada şi face faţă unei cereri de extrădare în Statele Unite, a anunţat miercuri Ministerul canadian al Justiţiei, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Meng Wanzhou a fost arestată pe 1 decembrie la Vancouver. Statele Unite reclamă extrădarea ei şi o audiere pentru punerea în libertate condiţionată urmează să aibă loc vineri”, a declarat un purtătorul de cuvânt al Ministerului canadian al Justiţiei, confirmând informaţii de presă potrivit cărora Washingtonul o suspectează pe Meng Wanzhou că a încălcat sancţiunile americane împotriva Iranului.


Citeşte şi: Două avioane ale armatei americane s-au ciocnit pe coasta Japoniei

În aprilie, cotidianul Wall Street Journal a informat că justiţia americană a deschis o anchetă pentru a stabili dacă Meng Wanzhou a încălcat sancţiunile americane împotriva Iranului.

Autorităţile americane ar suspecta că Huawei a exportat cel puţin din 2016 produse de origine americană spre Iran şi alte ţări vizate de sancţiuni americane, încălcând legile Statelor Unite.

Guvernul federal american a solicitat oficial la începutul anului ca operatorii săi de telecomunicaţii să nu recurgă la echipamente din China.

Citeşte şi: Un cutremur puternic a lovit paradisul indonezian

Mai mulţi membri ai Congresului american consideră Huawei “o ameninţare pentru securitatea Statelor Unite”, invocând raporturi ale companiei “cu Partidul Comunist Chinez, precum şi cu serviciile de securitate şi de informaţii din China”.

Meng Wanzhou este fiica lui Ren Zhengfei, fondatorul companiei Huawei în 1987 şi fost ofiţer al Armatei Populare de Eliberare, notează AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Darea de mită constituie o infracțiune. IGP vine cu precizări

Darea de mită constituie o infracțiune. IGP vine cu precizări Pe parcursul a șase luni ale anului curent, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a înregistrat...

Luminița Odobescu a ajuns la Chișinău

Luminița Odobescu a ajuns la Chișinău Luminița Odobescu, ministra Afacerilor Externe a României, a ajuns astăzi la Chișinău, acolo unde va participa la Reuniunea Trilaterală...

Institutul de Cardiologie va fi renovat din bani europeni

Institutul de Cardiologie va fi renovat din bani europeni Zece instituții medicale, printre care și Institutul de Cardiologie, vor fi reabilitate termic în cadrul proiectului...

Gălăgie la Judecătorie. Susținătorii lui Tauber și Guțul organizează un nou protest

Gălăgie la Judecătorie. Susținătorii lui Tauber și Guțul organizează un nou protest Un nou protest la Judecătoria Chișinău cu sediul la Buiucani. Susținătorii deputatei Marina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.