X

Un om de afaceri norvegian a fost arestat pentru uciderea soţiei sale dispărute de 18 luni

Poliţia norvegiană a anunţat marţi arestarea unui bogat om de afaceri a cărui soţie a dispărut misterios în urmă cu 18 luni, o întorsătură de situaţie într-un caz care a ţinut în suspans opinia publică, potrivit AFP, scrie agerpres.

Casnică în vârstă de 68 de ani la acel moment, Anne-Elisabeth Hagen a dispărut de la domiciliul său din Lorenskog, la est de Oslo, fără a lăsa urme, la 31 octombrie 2018, în ziua de Halloween.

Citește și : Italia mizează pe măşti distribuite masiv şi pe o aplicaţie de telefon, după relaxarea restricţiilor

O cerere de răscumpărare în criptomonede însoţită de ameninţări găsită la faţa locului şi contacte sporadice pe o platformă digitală cu presupuşi răpitori a acreditat mai întâi teza unei răpiri.

Însă, în iunie 2019, poliţia a schimbat pista, afirmând că e vorba fără îndoială de o crimă deghizată în răpire.

Marţi, poliţia l-a arestat pe soţul său, Tom Hagen, 70 de ani, la ieşirea din domiciliu.

Omul de afaceri, plasat pe locul 164 în topul celor mai bogaţi oameni din Norvegia realizat de revista Kapital, este oficial suspectat de “crimă sau complicitate la crimă”, a spus comisarul Ida Melbo Oystese, într-o conferinţă de presă.

Potrivit avocatului său, el a respins acuzaţiile care i se aduc.

“El susţine în continuare cu tărie că nu a avut nimic de-a face cu asta”, a spus Svein Holden la radioteleviziunea publică NRK.

Poliţia nu a furnizat elemente concrete care să susţină suspiciunile şi nici un motiv, însă a vorbit despre “o dorinţă clară şi deliberată de ardere a pistelor”.

Citește și : Negocierile UE-Marea Britanie pe tema unui acord comercial post-Brexit,’în impas’

Însă rămân zone de umbră în legătură cu rolul exact al lui Tom Hagen, locul unde s-ar afla cadavrul soţiei sale, care e oficial considerată ca probabil moartă, sau eventuali complici, a precizat poliţia.

Conform Kapital, Tom Hagen are o avere de aproape 169 de milioane de euro, obţinută în special datorită cotei sale de 70% din Elkraft, un furnizor de electricitate pe care l-a cofondat în 1992.

Tags: afaceriAnne-Elisabeth HagenElkraftOsloTom Hagen
Categorii: Diaspora