Un operator telecom din Rusia își îndeamnă clienții să nu mai distribuie clipuri amuzante pe reţelele de socializare

Publicat:

MTS, lider în sectorul de telecomunicaţii din Rusia, le-a cerut vineri clienţilor săi să le nu mai expedieze clipuri amuzante persoanelor aflate în listele lor de contacte, pentru a nu supraîncărca astfel reţelele companiei, în contextul creşterii substanţiale a numărului de persoane care lucrează în regim de telemuncă din cauza pandemiei de COVID-19, informează AFP, scrie agerpres.

“Meme-urile şi buna dispoziţie sunt importante, dar în acest moment trebuie să consumăm conţinuturile difuzate pe reţelele de socializare într-o manieră responsabilă”, a declarat preşedintele MTS într-o scrisoare publicată pe site-ul acestui operator.


Citește și : 200.000 de germani aşteaptă să fie repatriaţi

“În situaţia actuală, puteţi să vă abţineţi, de exemplu, de la a trimite mesaje cu videoclipuri amuzante, dar ‘de mari dimensiuni’, către zeci de contacte”, a afirmat preşedintele companiei ruse, precizând că “acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunţaţi la vizionarea de filme online sau la participarea la videoconferinţe în cadrul activităţilor de telemuncă”.

“Constatăm o creştere semnificativă a capacităţii de încărcare a reţelei şi mai ales a traficului de utilizare a internetului la domiciliu în marile oraşe şi mai ales la Moscova, unde cel din urmă parametru a crescut cu 30%”, a mai spus patronul MTS, reamintind că “lăţimea de bandă a reţelei este o resursă fizică limitată”.

Citește și : Parlamentul belgian alocă ‘puteri speciale’ guvernului

Deşi Rusia nu a decretat izolarea obligatorie la domiciliu pentru a limita propagarea noului coronavirus, numeroşi ruşi – în special moscoviţi – au început să lucreze de acasă în ultimele două săptămâni.

Numeroase meme-uri şi clipuri amuzante circulă de câteva săptămâni pe reţelele de socializare şi pe sistemele de mesagerie online, cele mai multe dintre ele având legătură cu pandemia de COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.