X

Un operator telecom din Rusia își îndeamnă clienții să nu mai distribuie clipuri amuzante pe reţelele de socializare

MTS, lider în sectorul de telecomunicaţii din Rusia, le-a cerut vineri clienţilor săi să le nu mai expedieze clipuri amuzante persoanelor aflate în listele lor de contacte, pentru a nu supraîncărca astfel reţelele companiei, în contextul creşterii substanţiale a numărului de persoane care lucrează în regim de telemuncă din cauza pandemiei de COVID-19, informează AFP, scrie agerpres.

“Meme-urile şi buna dispoziţie sunt importante, dar în acest moment trebuie să consumăm conţinuturile difuzate pe reţelele de socializare într-o manieră responsabilă”, a declarat preşedintele MTS într-o scrisoare publicată pe site-ul acestui operator.

Citește și : 200.000 de germani aşteaptă să fie repatriaţi

“În situaţia actuală, puteţi să vă abţineţi, de exemplu, de la a trimite mesaje cu videoclipuri amuzante, dar ‘de mari dimensiuni’, către zeci de contacte”, a afirmat preşedintele companiei ruse, precizând că “acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunţaţi la vizionarea de filme online sau la participarea la videoconferinţe în cadrul activităţilor de telemuncă”.

“Constatăm o creştere semnificativă a capacităţii de încărcare a reţelei şi mai ales a traficului de utilizare a internetului la domiciliu în marile oraşe şi mai ales la Moscova, unde cel din urmă parametru a crescut cu 30%”, a mai spus patronul MTS, reamintind că “lăţimea de bandă a reţelei este o resursă fizică limitată”.

Citește și : Parlamentul belgian alocă ‘puteri speciale’ guvernului

Deşi Rusia nu a decretat izolarea obligatorie la domiciliu pentru a limita propagarea noului coronavirus, numeroşi ruşi – în special moscoviţi – au început să lucreze de acasă în ultimele două săptămâni.

Numeroase meme-uri şi clipuri amuzante circulă de câteva săptămâni pe reţelele de socializare şi pe sistemele de mesagerie online, cele mai multe dintre ele având legătură cu pandemia de COVID-19.

Tags: covid-19domiciliuMTSonlinerusiatelemuncăvideoconferinţe
Categorii: Diaspora