X

Un oraş din Ucraina trebuie să-şi reducă cu 40% consumul de apă

Oraşul ucrainean Krivîi Rih, care înainte de război avea peste 600.000 de locuitori, va trebui să îşi reducă consumul de apă cu 40% după ce un baraj situat pe teritoriul ocupat de Rusia în sudul Ucrainei, care furniza 70% din apa folosită de oraş, a fost aruncat în aer, transmite EFE, potrivit agerpres.

Primarul Iuri Vilkul a făcut apel la fiecare locuitor să consume cu 40% mai puţin, pentru a evita situaţia ca oraşul să rămână fără apă, înainte ca guvernul să implementeze soluţii pentru a asigura accesul la apă potabilă în zonele din sudul Ucrainei care depindeau de barajul distrus.

Citeşte şi: Contraofensiva Ucrainei a început. Obiectivele ei nu sunt strict militare – Black News

“Evoluţia situaţiei depinde cu adevărat de dumneavoastră”, le-a spus primarul, citat de presa locală, cetăţenilor din Krivîi Rih. El a subliniat că utilizarea apei de către populaţie este prima sursă de consum şi a făcut apel la angajamentul cetăţenilor.

“Cred în conştiinţa noastră şi sper ca împreună să putem depăşi această încercare, aşa cum am făcut-o în multe altele”, a adăugat primarul.

Citeşte şi: Privite de la Kiev, atuurile și slăbiciunile Europei sunt dureros de vizibile – Black News

Guvernul de la Kiev a aprobat săptămâna trecută o sumă de aproape 40 de milioane de euro pentru construirea de conducte care să aducă apă potabilă în zonele afectate de distrugerea barajului, pe care Ucraina o pune pe seama unei explozii intenţionate provocate de către forţele de ocupaţie ruseşti pentru a pune în dificultate contraofensiva ucraineană.

Distrugerea barajului Kahovka a forţat şi alte oraşe din zonă, precum Mikolaiv, să caute surse alternative de apă, care nu sunt întotdeauna de o calitate adecvată.

Tags: apabarajIuri VilkulKahovkaKrivîi RihMikolaivucraina
Categorii: Război in Ucraina