X

Un oraș din zona arctică a Rusiei a fost pus sub carantină

Un oraş cu 180.000 de locuitori din zona arctică a Rusiei a fost plasat în carantină, vineri, pentru o perioadă nedeterminată din cauza agravării epidemiei de coronavirus, au anunţat autorităţile locale, citate de agenţia AFP, potrivit agerpres.

Începând de vineri de la miezul nopţii (joi, 21:00 GMT), intrările şi ieşirile în şi din Severodvinsk sunt strict controlate şi autorizate doar din motive medicale, pentru călătorii oficiali sau lucrătorii posesori ai unui permis de liberă trecere.

Citește și: Lego donează 4 milioane de dolari pentru combaterea rasismului

De asemenea, autorităţile au recomandat ca marile companii locale să sisteze organizarea transportului colectiv al angajaţilor lor care locuiesc în afara oraşului.

Severodvinsk, în regiunea Arhangelsk (nord-vest), este un important centru militaro-industrial. Acesta are mai multe şantiere navale, la care lucrează mare parte din populaţie, iar majoritatea submarinelor ruseşti sunt construite în acest loc.

Administraţia oraşului a publicat pe site-ul său decretul de punere în aplicare a acestor măsuri, semnat de guvernatorul interimar al regiunii, Alexandr Tsyboulski.

”Aceste măsuri sunt necesare şi mă bazez pe înţelegerea dumneavoastră”, a declarat şeful municipalităţii, Igor Skoubenko, joi într-un mesaj video publicat pe reţelele sociale.

”Nu a fost o decizie uşor de luat, dar este necesară. Trebuie să o menţin o săptămână sau zece zile pentru ca rata de infectare să nu crească mai mult”, a declarat la rândul său Alexandre Tsyboulski la o televiziune locală.

Numărul total al persoanelor contaminate în oraş a ajuns miercuri la 1.195 şi, potrivit agenţiei sanitare regionale, joi au fost înregistrate 57 de cazuri noi, inclusiv 30 de cazuri în rândul angajaţilor şantierelor navale.

În întreaga regiune Arhangelsk erau înregistrate joi 2.712 cazuri de coronavirus, potrivit ramurii locale a agenţiei sanitare ruse.

Citește și: IBIZAGATE: Heinz-Christian Strache spune că a fost DROGAT!

Joi, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat deja desfăşurarea armatei pentru a ajuta la combaterea coronavirusului pe teritoriul regiunii Trans-baikal, în extremul orient rus unde numărul de noi cazuri zilnice este în creştere. În această regiune gigantică populată de aproape un milion de locuitori, au fost înregistrate 1.321 de cazuri de coronavirus.

Pe întreg teritoriul Rusiei, 8.726 de cazuri noi au fost înregistrate vineri aducând numărul total al cazurilor de contaminare cu noul coronavirus la 449.834, dintre care 5.528 de decese.

Tags: ArhangelskcoronavirusrusiaSeverodvinskTrans-BaikalVladimir Putin
Categorii: Diaspora