X

Un pachebot plin cu pasageri este carantinat în Grecia

Un vas de croazieră cu 383 de persoane la bord, care venea dinspre Turcia cu destinaţia Spania şi care făcea o escală în portul Pireu, lângă Atena, a fost plasat în carantină după ce în jur de 20 de pasageri au fost testaţi pozitivi pentru noul tip de coronavirus, a anunţat marţi poliţia portuară, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Sosită pe 22 martie în Pireu, pachebotul Eleftherios Venizelos, ce aparţine unei societăţi maritime greceşti, “nu şi-a putut continua itinerariul spre Spania, unde situaţia legată de noul coronavirus este gravă”, a declarat o responsabilă a biroului de presă al poliţiei portuare.

Citeşte şi: Trump: ‘Următoarele două săptămâni foarte, foarte dificile!’

În jur de 20 de pasageri au fost testaţi pozitivi pentru COVID-19 şi pachebotul trebuie să rămână în portul Pireu, potrivit aceleiaşi surse.

Printre cei 383 de pasageri, inclusiv echipajul, se numără 33 de greci, potrivit pazei de coastă care nu a oferit deocamdată mai multe informaţii cu privire la naţionalitatea altor pasageri.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în SUA

Grecia a înregistrat până acum 47 de decese şi 1.212 de cazuri de COVID-19, la o populaţie de aproape 11 milioane de locuitori. 

Tags: atenacoronaviruscovid-19Eleftherios VenizelosgreciaPireuspaniaturciavas de croazieră
Categorii: Diaspora