Un pachet suspect destinat redacției CNN, interceptat într-un oficiu poștal din statul Atlanta

Publicat:

Autoritățile americane au interceptat luni într-un oficiu poștal din statul Atlanta un pachet suspect destinat redacției postului de televiziune CNN, a anunțat Jeff Zucker, președintele instituției media, citat de Reuters și CNN, potrivit Mediafax.

Președintele companiei a anunțat că Centrul CNN din Atlanta nu este în pericol. Este a treia oară în ultimele zile când autoritățile identifică un pachet suspect adresat redacției CNN.


Citește și : Franța: Cod roşu de vânt puternic în Corsica

Momentan nu există dovezi conform cărora pachetul interceptat luni are legătură cu primele două, care conțineau dispozitive explozive.

În urma primelor două incidente, toată corespondența adresată centrelor CNN este verificată de către autorități înainte să ajungă la destinație.

„Toată corespondența adresată birourilor CNN este scanată în centre specializate. Asta înseamnă că pachetul nu avea cum să ajungă la sediul CNN”, a declarat Zucker.

Primul pachet suspect, care conținea un dispozitiv exploziv, a fost livrat miercuri la clădirea Time Warner Center, sediul CNN din New York și era adresat fostului director CIA, John Brennan, care era invitat pentru o emisiune.

Al doilea pachet a fost interceptat vineri dimineață într-un oficiu poștal situat la câteva străzi distanță de sediul CNN din New York și era adresat atât redacției CNN cât și lui James Clapper, fost director al Departamentului Național de Informații.

În total, 12 colete care conţineau bombe artizanale au fost trimise în ultimele zile în Statele Unite. Printre persoanele vizate s-au numărat miliardarul George Soros, foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton şi fostul secretar de Stat Hillary Clinton.

Citește și : Un ministru israelian în vizită la o celebră moschee din Abu Dhabi

Autoritățile americane l-au avertizat vineri pe suspect, care riscă până la 48 de ani de închisoare. Cesar Sayoc Jr., în vârstă de 58 de ani, are antecedente penale și este un susținător avid al președintelui Donald Trump. Individul a fost pus sub acuzare pentru cinci infracțiuni penale în legătură cu trimiterea de dispozitive explozive artizanale unor lideri democrați și altor persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.