X

Un palestinian a atacat patru soldaţi israelieni aflaţi în post

Patru poliţişti de frontieră israelieni au fost răniţi miercuri seara de un bărbat care s-a infiltrat în postul lor în estul Ierusalimului, partea palestiniană a oraşului anexată şi ocupată de Israel, a anunţat joi poliţia israeliană, informează AFP, potrivit agerpres.

Identitatea individului, înarmat cu un cuţit, nu este cunoscută, a adăugat poliţia.

Citeşte şi: Americanii se tem că ar putea pierde un război în faţa Rusiei sau a Chinei

Postul poliţiştilor de frontieră atacaţi se află între cartierul palestinian Jabal Moukaber şi cartierul evreiesc de colonizare Armon Hanatziv, în apropiere de cartierul general al ONU. Mai mulţi autori de atacuri anti-israeliene au venit în ultimii ani în Jabal Moukaber.

Atacatorul a escaladat bariera ce înconjoară baza şi a fost reperat în timp ce se afla în incintă, a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld. Poliţiştii de frontieră au reuşit să-l imobilizeze, însă patru dintre ei au fost răniţi uşor. Atacatorul, rănit grav, a fost arestat, a precizat Rosenfeld.

Citeşte şi: Donald Tusk anunţă un summit pentru oficializarea acordului dintre UE şi Marea Britanie

Valul de violenţe declanşat în octombrie 2015 s-a diminuat considerabil, chiar dacă atacuri sporadice ale unor palestinieni izolaţi, cel mai adesea înarmaţi cu cuţite, asupra unor israelieni continuă să aibă loc. Aceste atacuri iau în general drept ţintă civili pe stradă, soldaţi sau poliţişti staţionaţi la baraje. Infiltrările în bazele forţelor de ordine israeliene sunt destul de rare.

Tags: Armon HanatzivierusalimisraelJabal Moukaberpalestiniansoldati israelieni
Categorii: Știrile zilei