Un palestinian a fost împuşcat mortal de forţele israeliene în sudul Cisiordaniei ocupate (minister palestinian)

Publicat:

Un palestinian a fost împuşcat mortal vineri de forţele israeliene la Hebron, în sudul Cisiordaniei ocupate, informează Ministerul Sănătăţii palestinian, relatează AFP, potrivit agerpres.  

În centrul Hebron au izbucnit ciocniri între locuitorii palestinieni şi forţele israeliene, a constatat un jurnalist al AFP aflat la faţa locului.


Citește și :  Parlamentul Turciei reduce pragul electoral pentru partide

Acest incident survine în contextul în care violenţele criminale din ultimele zece zile din Cisiordania şi Israel provoacă temeri privind o eventuală escaladare.

Palestinianul în vârstă de 29 de ani a fost împuşcat cu “muniţie reală”, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat. El a fost identificat ca fiind Ahmad al-Atrash, un fost deţinut care a petrecut şase ani într-o închisoare israeliană, potrivit agenţiei oficiale palestiniene Wafa.

Contactată de AFP, armata israeliană nu a dorit să comenteze aceste informaţii până acum.

Circa 1.000 de colonişti evrei trăiesc sub protecţie militară în centrul Hebron, oraş în care se află 200.000 de palestinieni şi unde este situat Mormântul Patriarhilor sau Moscheea Ibrahim, loc sfânt pentru cele trei religii monoteiste.

Înfruntări cu armata israeliană izbucnesc cu regularitate în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat din 1967 de statul evreu, pe marginea manifestaţiilor împotriva colonizării israeliene sau a arestărilor în localităţile palestiniene efectuate de către forţele de securitate israeliene.

Semiluna Roşie palestiniană a precizat că a oferit îngrijiri unui nunăr de 70 de persoane rănite în înfruntări cu armata israeliană joi în sectorul Nablus, în nordul Cisiordaniei.

Citește și : Armata rusă îşi menţine prezenţa activă în estul şi sudul Ucrainei

Joi, doi palestinieni au fost ucişi în urma unei operaţiuni a armatei israeliene la Jenin. Aceasta viza, potrivit armatei, arestarea unor “suspecţi” cu legături cu atacul antiisraelian comis în apropiere de Tel Aviv marţi de un palestinian şi care s-a soldat cu cinci morţi.

Acest atac a ridicat la 11 numărul persoanelor ucise în atacuri antiisraeliene din 22 martie, două dintre ele fiind comise, fapt inedit, de atacatori cu legături cu organizaţia jihadistă Statul Islamic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.