Un palestinian a fost ucis de soldaţi israelieni în timpul ciocnirilor din Cisiordania

Publicat:

Un palestinian a fost împuşcat mortal vineri de soldaţi israelieni în timpul ciocnirilor din Cisiordania ocupată, informează AFP citând ministerul palestinian al sănătăţii, potrivit agerpres.  

Zakariya Hmayel, în vârstă de 28 de ani, a fost împuşcat în piept în satul Beita, la sud de Nablus, în timpul unei demonstraţii împotriva extinderii aşezărilor israeliene şi a instalării avanposturilor coloniştilor pe pământurile palestiniene, se arată într-un comunicat al ministerului.


Citește și : O poliţistă din Franţa, ATACATĂ cu cuţitul (VIDEO)! Starea ei este critică!

Contactată de AFP cu privire la acest deces, armata israeliană a răspuns că “examinează incidentul”.

“Cauza rănirii este încă necunoscută”, a precizat armata israeliană, adăugând că “o revoltă violentă s-a declanşat în apropierea avanpostului Givat Eviatar, la sud de Nablus”.

Potrivit armatei israeliene, palestinienii au ars cauciucuri şi au aruncat cu pietre în soldaţii israelieni, care au răspuns cu mijloace de dispersare a revoltelor.

Marţi, un palestinian a fost ucis în tabăra de refugiaţi Al-Amari de lângă Ramallah, în Cisiordania, de către forţele israeliene aflate în căutarea unui suspect.

Peste 25 de palestinieni au fost ucişi în ciocniri cu armata israeliană în Cisiordania din 10 mai, data la care au izbucnit ostilităţile între armata israeliană şi mişcarea palestiniană Hamas, aflată la guvernare în Fâşia Gaza. Cele două tabere au convenit un armistiţiu pe 21 mai.

Citește și : Guvernul japonez PRELUNGEŞTE starea de urgenţă

Aproximativ 475.000 de persoane trăiesc în colonii israeliene în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de armata israeliană în 1967 şi unde locuiesc peste 2.8 milioane de palestinieni.

Coloniile israeliene sunt considerate ilegale din punctul de vedere al dreptului internaţional.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.