Un palestinian a fost ucis şi 16 răniţi într-o operaţiune a armatei israeliene la Jenin

Publicat:

Un palestinian a fost ucis şi alţi 16 au fost răniţi marţi într-o operaţiune a armatei israeliene la Jenin, în Cisiordania ocupată, ce a vizat distrugerea locuinţei autorului unui atac cu victime comis în aprilie la Tel Aviv, transmite AFP, potrivit agerpres.

Într-un scurt mesaj către presă, Ministerul Sănătăţii palestinian a anunţat că, ‘în urma agresiunii israeliene la Jenin’, au rezultat ‘un martir în vârstă de 29 ani şi 16 persoane rănite de gloanţe sau de fragmente de obuze’.


Citeşte şi: Răzbunarea Bundesbank înseamnă probleme serioase pentru Italia (opinie) – Black News

În cursul nopţii, armata israeliană anunţase că desfăşura o operaţiune la Jenin pentru a distruge casa autorului unui atac în care au murit trei israelieni la 7 aprilie, în plin centrul Tel Avivului.

Atacatorul a fost identificat în persoana lui Raed Hazem, un palestinian ‘fără afiliere cunoscută’ la vreun grup armat, potrivit serviciilor de informaţii israeliene, şi a fost omorât de poliţie după o urmărire pe străzile din Tel Aviv.

Între mijlocul lui martie şi începutul lunii mai, 19 persoane au fost ucise într-un val de atacuri antiisraeliene, mai ales în zona Tel Aviv.

Unele atacuri au fost comise de arabi israelieni cu legături cu organizaţia Stat Islamic, iar altele de către palestinieni, unii dintre ei originari din Jenin, bastion al facţiunilor armate în nordul Cisiordaniei.

În urma acestor atacuri, armata a declanşat operaţiunea ‘Break the wave’, desfăşurând numeroase raiduri în Cisiordania, mai ales la Jenin şi Nablus.

Citeşte şi: Kievul cere AIEA un audit tehnic la centrala nucleară Zaporojie, nu doar o inspecţie – Black News

Aceste raiduri au fost adesea marcate de ciocniri sau de confruntări armate cu palestinieni, soldate cu zeci de morţi.

‘În cadrul acestei operaţiuni, în jur de 1.500 de persoane căutate au fost arestate şi sute de atacuri au fost împiedicate’, a declarat luni şeful armatei israeliene, Aviv Kohavi. Potrivit acestuia, forţele de securitate ale Autorităţii Palestiniene conduse de Mahmoud Abbas sunt în ‘incapacitate’ de a controla anumite sectoare din Cisiordania. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.