X

Un parlamentar grec a rămas fără imunitate, după ce l-a înregistrat pe guvernatorul Băncii Centrale

Parlamentul de la Atena a votat miercuri pentru ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Pavlos Polakis (foto), membru Syriza şi fost ministru adjunct al sănătăţii, acuzat de defăimare şi că a înregistrat o convorbire privată cu guvernatorul Băncii Centrale a Greciei, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Pentru prima oară de la victoria dreptei în alegerile din 7 iulie, apar disensiuni făţişe între formaţiunea de stânga Syriza, acum în opoziţie, şi partidul conservator Noua Democraţie.

Citeşte şi: Un autobuz plin cu oameni a explodat în Afganistan. Sunt cel puţin 30 de morţi!

În semn de protest, deputaţii Syriza au părăsit parlamentul înainte de începerea votului. Fostul premier Syriza, Alexis Tsipras, a promis că ‘va fi la întâlnirea din parlament şi în stradă’ pentru a-şi exprima opoziţia faţă de politica guvernamentală.

Polakis, ministrul adjunct al sănătăţii, în guvernul premierului Alexis Tsipras (2015-2019), face obiectul a două plângeri.

Prima vine de la guvernatorul Băncii Centrale a Greciei, Yannis Stournaras, potrivit căruia Polakis a înregistrat o conversaţie telefonică privată pe care a avut-o cu el fără acordul său.

A doua a fost depusă de reprezentantul sindicatului lucrătorilor din cadrul Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor (KEELPNO), care l-a acuzat de defăimare pe vremea când era încă în guvern.

Citeşte şi: Grecia adoptă reduceri fiscale pentru populaţie

Înaintea votului pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare, Polakis a acuzat guvernul conservator de la tribuna legislativului de ‘persecuţie politică’ şi ‘act imoral de revanşism’.

Imunitatea lui Polakis a fost ridicată în ambele cazuri cu 162, respectiv 163 de voturi din cei 300 de parlamentari cât numără parlamentul.

Tags: Alexis Tsiprasatenabanca centrala a grecieiCentrul pentru controlul şi prevenirea bolilor (KEELPNO)greciaNoua DemocraţiePavlos PolakisSyrizaYannis Stournaras
Categorii: Diaspora