X

Un parlamentar iordanian a fost arestat în Israel pentru o presupusă contrabandă cu arme

Ministerul de Externe de la Amman a declarat duminică că autorităţile israeliene au arestat un parlamentar iordanian suspectat că a încercat să introducă ilegal cantităţi de arme şi aur din Iordania în Cisiordania, informează AFP, potrivit agerpres.

“Ministerul (…) urmăreşte cazul deputatului Imad al-Adwan, care a fost arestat de autorităţile israeliene”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iordaniene Sinan al-Majali într-un comunicat.

Citeşte şi: Un tun din anii ’70 DOBOARĂ dronele Rusiei în Ucraina – Black News

Potrivit acestuia, deputatul a fost arestat pentru un interogatoriu cu privire la “o presupusă operaţiune de contrabandă cu cantităţi de arme şi aur”.

“Ministerul, în cooperare cu organele relevante ale regatului, lucrează pentru a stabili circumstanţele cazului şi pentru a le rezolva cât mai curând posibil”, a mai spus el.

Deputatul Imad Al-Adwan, în vârstă de 35 de ani, este avocat şi membru al Comitetului Palestinian din Parlamentul iordanian.

Mass-media de limbă ebraică au raportat că autorităţile israeliene l-au reţinut pe deputatul la punctul de trecere Allenby controlat de Israel, care leagă Cisiordania şi Iordania. Ştirile au precizat că au fost găsite arme şi aur în maşina sa, atunci când acesta încerca să treacă în Cisiordania ocupată.

Citeşte şi: UE în 2035: Mai mare, mai complicată, mai solidă

Într-o înregistrare video care circulă pe reţelele de socializare din Israel, a cărei autenticitate nu a putut fi verificată imediat, apar arme presupus a fi fost confiscate din maşina deputatului, inclusiv pistoale şi puşti automate.

Relaţiile dintre Israel şi Iordania sunt reglementate din 1994 printr-un tratat de pace.

Tags: AllenbyAmmancisiordaniaImad al-AdwaniordaniaisraelSinan al-Majali
Categorii: Sinteze