X

Un partid extremist slovac, ce consideră NATO o organizaţie teroristă, ar putea intra pentru prima dată în PE

Partidul Popular Slovacia Noastră, formațiune de extremă-dreapta care folosește salutul nazist, consideră NATO drept organizație teroristă și dorește ieșirea țării din UE, ar putea intra pentru prima dată în Parlamentul european în urma alegerilor europarlamentare, potrivit sondajelor de opinie, potrivit mediafax.

Formațiunea Smer-Social-Democrație (centru-stânga), cel mai mare partid din legislativul de la Bratislava, aflat la guvernare, va obține probabil cele mai multe voturi în urma alegerilor europarlamentare ce se desfășoară sâmbătă în Slovacia, potrivit datele sondajelor de opinie realizate înainte de scrutin, informează agenția de știri The Associated Press.

Citește și : Pompeo invocă ‘agresiunea iraniană’ într-o controversată vânzare de arme către Arabia Saudită

Totodată, sondajele indică faptul că Partidul Popular Slovacia Noastră, fondat în 2010, va obține pentru prima dată locuri în Parlamentul european. Formațiunea mai este cunoscută și pentru retorica virulentă împotriva etniei rome.

Scrutinul pentru Parlamentul european din perioada 23-26 mai 2019 a fost catalogat drept o luptă pentru spiritul continentului între principalele formaţiuni proeuropene şi partidele de extremă-dreapta, populiste şi critice la adresa UE, iar sondajele de opinie sugerează că formaţiunile extremiste, eurosceptice și populiste ar putea obţine rezultate bune în urma acestor alegeri.

Olanda și Marea Britanie au organizat joi alegeri pentru Parlamentul European, iar vineri s-au organizat alegeri europarlamentare în Irlanda și Cehia.

În Malta, Letonia și Slovacia alegerile europarlamentare s-au desfășurat sâmbătă, iar restul țărilor, printre care și România, cetățenii își vor alege duminică reprezentanții în viitorul Parlament European.

Citește și : Vulcanul Agung a erupt din nou; traficul aerian în zona insulei Bali a fost perturbat temporar

Tags: cehiaeuroparlamentareirlandaNATOParlamentul EuropeanSlovaciaUE
Categorii: Diaspora