Un pasaj din controversata lege poloneză cu privire la Holocaust, declarat neconstituţional

Publicat:

Tribunalul Constituţional al Poloniei a declarat ca fiind neconstituţional un pasaj din controversata lege poloneză cu privire la Holocaust care califică drept infracţiune remarcile pozitive despre faptele ucrainenilor, relatează dpa, potrivit agerpres.

Potrivit deciziei de joi, termenul de “naţionalişti ucraineni”, precum şi alţi termeni folosiţi în lege nu sunt formulaţi cu suficientă precizie.


Citește și : Theresa May nu se va duce la Forumul Economic de la Davos pentru a se consacra Brexitului

Legea în cauză, care sancţionează discursurile ce sugerează o complicitate poloneză la Holocaust, a tensionat în 2018 relaţiile cu Israel şi Ucraina. Potrivit criticilor săi, textul ar putea fi folosit pentru a nega orice responsabilitate poloneză pentru crime comise împotriva evreilor.

Citește și : Cohen recunoaște că a manipulat sondaje de opinie din ordinul lui Trump

Parlamentul de la Kiev a criticat la rândul său această lege, afirmând că pune pe acelaşi plan eforturile de independenţă ucrainene cu crimele comise de nazişti şi de comunişti. În Ucraina, sunt consideraţi naţionalişti cei care au luptat pentru independenţa ţării, mai ales faţă de Uniunea Sovietică, iar în 2015 şi Kievul a adoptat o lege ce califică drept infracţiune criticile la adresa naţionaliştilor, mai ales în legătură cu cel de-al doilea război mondial, aminteşte dpa.

La rândul său, Varşovia a calificat drept genocid împotriva polonezilor masacrul civililor de la Volînia, în prezent în vestul Ucrainei, din timpul ocupaţiei germane din al doilea război mondial.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.