Un patinoar din Madrid, transformat în morgă

Publicat:

Un patinoar din capitala Spaniei va fi amenajat pentru depozitarea cadavrelor victimelor coronavirusului din Madrid, unde au fost înregistraţi peste 1.200 de morţi, au anunţat luni autorităţile municipale şi regionale, citate de AFP, potrivit agerpres.

Morga improvizată urmează să fie folosită începând cu “următoarele ore”, se precizează într-un comunicat al regiunii.


Aceasta este “o măsură excepţională”, care vizează “ameliorarea durerii rudelor victimelor şi a situaţiei din spitalele din Madrid”.

Citește și : UE se va coordona pentru repatrierea cetăţenilor europeni blocaţi în străinătate

Primăria din Madrid a anunţat luni că serviciile funerare municipale nu au putut colecta trupurile victimelor din cauza lipsei de echipamente de protecţie pentru personal.

 

Acest patinoar se află în apropierea centrului expoziţional din Madrid, ale cărui pavilioane au fost transformate în spital de campanie cu 1.500 de paturi şi care ar putea găzdui până la 5.500 de paturi.

Spania a înregistrat 462 de decese de duminică până luni din cauza pandemiei de coronavirus. Numărul total al deceselor a ajuns la 2.182, dintre acestea 1.263 doar în regiunea Madrid, potrivit unui nou bilanţ comunicat luni de autorităţi.

Citește și : Instituţiile UE iau măsuri pentru achiziţionarea de echipamente medicale vitale

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.