X

Un paznic din raionul Drochia, i-au fost legate mâinile și l-au lăsat să zacă pe noapte la -24 de grade Celsius

Un paznic din raionul Drochia, i-au fost legate mâinile și l-au lăsat să zacă pe noapte la -24 de grade Celsius

Patru persoane din raionul Drochia au fost condamnate la 11 ani de închisoare, în penitenciar de tip semiînchis, după ce au bătut un paznic, l-au legat și l-au abandonat să zacă la -24 de grade Celsius, scrie tvn.md.

Totul s-a întâmplat în noaptea de 5 februarie 2023, în jurul orei 1.00. Persoanele au fost surprinse în flagrant de către un paznic în timp ce sustrăgeau semințe de floarea-soarelui dintr-un depozit din satul Petreni, raionul Drochia.

Aceștia l-au maltratat pe paznic, l-au deposedat de telefonul mobil, l-au legat la mâini și picioare, i-au pus pe cap propria geacă, l-au urcat în portbagaj și l-au abandonat în afara localității, la o temperatură de -24 grade Celsius, peste noapte.

Victima, rămânând singură, a reușit să se elibereze folosind metode improvizate, a tăiat funiile și a solicitat ajutorul ambulanței, care a alertat organele de drept.

În zilele de 5 și 6 februarie 2023, în urma măsurile speciale de investigații efectuate, toate cele patru persoane au fost identificate și reținute, iar la data de 29 ianuarie 2024, Judecătoria Drochia, sediul Central, i-a recunoscut vinovați.

Sentința nu este definitivă și este susceptibilă de atac la Curtea de Apel Bălți. 

Tags: Curtea de Apel BălțiDrochiapaznic
Social