X

Un pensionar din Chişinău şi-a înjunghiat mortal chiriaşul

Un pensionar din Chişinău şi-a înjunghiat mortal chiriaşul

Un bărbat de 72 de ani din capitală va petrece următorii 9 ani după gratii după ce a înjunghiat un bărbat cu disabilități, care închiria de la el o locuință (art.151 alin.4 din Codul penal). Dosarul a fost instrumentat de Procuratura municipiului Chișinău. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Astfel, potrivit sentinței, inculpatul a fost recunoscut vinovat, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de 9 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis.

Citeşte şi: Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă – Stiripesurse.md

Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat de la Chișinău, la 17 ianuarie 2024, pe timp de seară, inculpatul, aflându-se la domiciliul său din mun. Chișinău, fiind în stare de ebrietate, în urma unui conflict cu chiriașul său, profitând de starea de neputință evidentă a victimei, care se datora dizabilității aparatului locomotor, i-a aplicat ultimului, cu un cuțit, multiple lovituri în regiunea abdomenului, în rezultatul cărora, acesta a fost preluat de ambulanță și transportat la Institutul de Medicină Urgentă.

Un pensionar din Chişinău şi-a înjunghiat mortal chiriaşul

Bărbatului i-a fost stabilită diagnoza: „plagă deschisă a peretelui abdomenului, plăgi de cuțit, hemoragii interabdominale” care se califică ca leziuni corporale grave. Ulterior, la 31 ianuarie 2024, victima a decedat.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptei imputate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Tags: chiriaşJudecătoria Chișinăupensionarsediul Buiucani
Categorii: Știrile zilei