Un petrolier care transportă un îngrășământ lichid din Rusia se îndreaptă spre SUA

Publicat:

Un petrolier care transportă un îngrășământ lichid din Rusia este pe cale să ajungă în Statele Unite, au arătat surse și date de urmărire a navelor, într-un moment de îngrijorare legat de faptul că prețurile foarte mari ale îngrășămintelor la nivel mondial ar putea duce la o penurie de alimente, informează mediafax.

Conform Reuters, administrația președintelui Joe Biden nu a pus pe lista neagră produsele agricole rusești, inclusiv îngrășămintele, în urma invaziei din Ucraina. Cu toate acestea, multe bănci și comercianți occidentali s-au ferit de livrările rusești de teama de a nu intra în conflict cu regulile care se schimbă rapid.


Citește și : Ucraina ignoră Rusia şi anunţă că va semna un acord pentru cereale doar cu ONU şi cu Turcia

Rusia și Ucraina sunt mari exportatori de îngrășăminte, esențiale pentru menținerea unor randamente ridicate la porumb, soia, orez și grâu. Fermierii au redus utilizarea îngrășămintelor din cauza prețurilor ridicate și au redus suprafața de teren pe care intenționează să o cultive.

Washingtonul a sancționat țițeiul rusesc, produsele rafinate, cărbunele și gazele naturale lichefiate și a impus un termen limită pentru reducerea importurilor.

Petrolierul Johnny Ranger, sub pavilion liberian, trebuia să ajungă luni la New Orleans, transportând aproximativ 39.000 de tone de soluție de uree și nitrat de amoniu, au arătat sursele și datele Refinitiv Eikon.

Nava a încărcat luna trecută la Sankt Petersburg, potrivit datelor Eikon.

Detalii despre vânzător și cumpărător nu au fost disponibile imediat. Departamentul de Trezorerie al SUA și agenția americană de vamă și protecție a frontierelor au refuzat să comenteze.

Citește și : A cincea execuţie pentru trafic de droguri în Singapore

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că Statele Unite nu au sancționat niciodată produse alimentare sau agricole din Rusia. Sancțiunile americane vor rămâne în vigoare până când președintele rus Vladimir Putin va opri războiul din Ucraina, a adăugat persoana în cauză.

În 2021, Statele Unite au importat din Rusia îngrășăminte de uree și nitrat de amoniu în valoare de 262,6 milioane de dolari, potrivit Departamentului Comerțului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.