X

Un pod rutier s-a prăbușit pe autostrada A10, la Genova; Zeci de persoane ar fi murit

Prăbuşirea unui pod pe autostradă în apropierea oraşului Genoa din nord-vestul Italiei pare să fie o “tragedie uriaşă”, a declarat marţi ministrul infrastructurii şi transportului, Danilo Toninelli, în contextul în care autorităţile se tem că zeci de persoane şi-ar fi pierdut viaţa, potrivit dpa şi Reuters, scrie agerpres.

“Urmăresc cu mare nelinişte ce s-a întâmplat la Genoa. Pare să fie vorba de o tragedie uriaşă”, a scris oficialul pe Twitter, adăugând că este în drum spre locul tragediei.

Citește și : Un tânăr afgan solicitant de azil a înjunghiat patru persoane în sud-vestul Franței

Echipele de salvare au descoperit mai multe maşini căzute, cu persoane decedate în interior, sub podul de pe autostradă care s-a prăbuşit, potrivit agenţiei italiene de presă ANSA.

Conform ziarului local Il Secolo XIX, accidentul s-a soldat cu “cel puţin 10 victime”.

Şeful serviciului local de ambulanţă a declarat pentru agenţia de presă Adnkronos că zeci de persoane şi-ar fi pierdut viaţa, potrivit Reuters.

Primele imagini difuzate de media au arătat podul într-un nor de praf, cu o porţiune de mai multe zeci de metru lipsă, într-o zonă ce pare mai degrabă industrială.

Citește și : Irak: Cel puțin doi morți într-o explozie la Bagdad

Din cauza reliefului foarte accidentat din regiunea Genovei, între mare şi munte, autostrada parcurge porţiuni lungi de viaducte şi tuneluri.

Autostrada A10 a fost construită în anii 1960. În 2016 au avut loc lucrări de consolidare a podului.

Tags: autostradaAutostrada A10Danilo ToninelliGenoatragedie
Categorii: DiasporaȘtirile zilei