Un politician britanic demisonează după ce i-a jignit pe români

Publicat:

Ali Sadjady, un politician britanic care candida la alegerile europarlamentare, a fost forțat să demisioneze după ce a afirmat că este tentat să susțină procesul Brexit dacă acest lucru ar opri venirea hoților de buzunare români în Marea Britanie, informează site-ul cotidianului The Independent, potrivit mediafax.

Sadjady, fost membru al Partidului Conservator, candida la europarlamentare din partea noii formațiuni centriste Change UK.


Citeşte şi: Americanii au ucis mai mulţi civili afgani decât au făcut-o talibanii

“Când aud că 70% din hoții de buzunare prinși la metroul din Londra sunt români mă cam face să vreau Brexit”, afirma Sadjady, într-un mesaj pe Twitter postat în noiembrie 2017.

Pe lângă afirmațiile privind cetățenii români, politicianul a sugerat într-o serie de mesaje pe Twitter că cei care militează pentru un nou referendum pe tema Brexit “nu cred în democrație”.

Marți seară, un purtător de cuvânt al formațiunii Change UK a declarat că, în urma discuțiilor, Ali Sadjady a reflectat în legătură cu mesajul inadecvat postat pe Twitter în 2017 și a fost de acord să se retragă de pe lista de potențiali candidați la europarlamentare.

Sadjady, care este și luptător de arte marțiale mixte, a demisionat în luna martie din Partidul Conservator, motivând că a luat această decizie din cauza modului în care formațiunea a gestionat procesul Brexit și a suspiciunilor de islamofobie.

Citeşte şi: Bilanţul atacurilor din Sri Lanka a ajuns la 359 de morți; Explozie controlată în apropiere de un cinematograf în Colombo

Politicianul, care a șters mesajele controversate, și-a cerut scuze, adăugând că va continua să susțină partidul Change UK, apreciind “pozitivitatea” formațiunii.

“Îmi cer scuze dacă am jignit pe cineva cu mesajele anterioare de pe Twitter, orice ma cunoaște știe că nu mă reprezintă, și în fiecare zi încerc să fiu cea mai bună versiune a mea”, afirmă Sadjady, într-un comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.