Un politician japonez îşi cere scuze după ce a făcut speculă cu măşti chirurgicale

Publicat:

Un ales regional japonez şi-a cerut scuze luni după ce a obţinut în jur de 76.000 de euro din vânzarea măştilor chirurgicale pe internet, în timp ce ţara suferă de o penurie legată de epidemia de coronavirus, relatează France Presse, potrivit agerpres.

Hiroyuki Morota, membru al adunării regionale din Shizuoka (centrul ţării) şi proprietar al unei firme de import, s-a apărat în timpul unei conferinţe de presă televizate, admiţând în acelaşi timp că momentul a fost ales prost.


Citeşte şi: Arabia Saudită ÎNCHIDE toate şcolile şi îi izolează pe şiiţi

Morota a spus că a scos la vânzare pe internet, de zeci de ori într-o lună, loturi de măşti dintre care unele includeau 2.000 de bucăţi, realizând o cifră de afaceri de 8,88 milioane de yeni.

Fiecare lot se vindea cu între 34.000 şi 170.000 de yeni (291 până la 1.456 de euro), a precizat el pentru presa japoneză.

Morota a povestit că a cumpărat preţiosul echipament în urmă cu 10 ani din China cu 15 yeni bucata (0,13 euro), potrivit cotidianului regional Shizuoka Shimbun, sau 30.000 de yeni (257 de euro) pentru un lot de 2.000 de măşti.

“Acestea erau stocuri care mi-au rămas la firmă de ani buni. Nu se poate spune că am obţinut un profit nejustificat”, a estimat el. “Dar ca membru al adunării prefecturii, simt o responsabilitate morală”, a adăugat el.

Scuzele intervin după ce el a fost puternic criticat pentru aceste vânzări şi a spus că preţul a fost cerut în conformitate cu cel al pieţei.

Utilizatorii de internet japonezi se plâng de lipsa de măşti şi bănuiesc că unele persoane au cumpărat mari cantităţi pentru a le revinde şi a obţine profit.

Citeşte şi: Un bărbat înarmat cu două cuţite a fost împuşcat mortal în centrul Londrei

Guvernul premierului Shinzo Abe a cerut platformelor de licitaţie pe internet să descurajeze vânzarea de măşti sau dezinfectanţi pentru a opri specula cu aceste produse.

Morota nu intenţionează să renunţe la mandatul său, dar a dat asigurări că va demisiona din funcţia de şef al firmei, fiind înlocuit de soţia sa. El a mai spus că era în negocieri cu guvernul regiunii sale pentru a dona veniturile din vânzări. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.