Un politician pro-Beijing a fost atacat cu cuțitul în Hong Kong – VIDEO

Publicat:

Un politician pro-Beijing din Hong Kong a fost rănit miercuri dimineaţă într-un atac cu cuţitul, în timp ce actele violente se înmulţesc în fosta colonie britanică care se confruntă cu o criză politică fără precedent de cinci luni, relatează France Presse, potrivit agerpres.

O înregistrare video postată online arată un bărbat care l-a înjunghiat în piept pe Junius Ho (foto), un parlamentar pro-Beijing.


Citește și : Fostul ministru britanic de finanţe Philip Hammond renunţă la funcţia de parlamentar

Incidentul a avut loc în timp ce Ho îşi desfăşura campania electorală în circumscripţia sa Tuen Mun, lângă graniţa cu China.

După ce i-a oferit flori, agresorul i-a cerut să facă o poză şi a scos un cuţit lovindu-l violent în piept.

Ho şi colaboratorii săi l-au neutralizat rapid pe individul care striga în dialectul cantonez: “Junius Ho, eşti un gunoi!”

Poliţia a declarat că trei persoane, inclusiv agresorul, au fost rănite în atac.

Ho, în vârstă de 57 de ani, era conştient când a fost dus la spital cu o ambulanţă.

Împreună cu şefa executivului din Hong Kong Carrie Lam şi şeful poliţiei Stephen Lo, acest avocat şi deputat este una dintre personalităţile cele mai urâte de către manifestanţii antiguvernamentali.

Despre el s-a vorbit în iulie după ce a fost filmat dând mâna cu un grup de bărbaţi suspectaţi de apartenenţă la bande criminale înarmate cu bâte şi bastoane care i-au bătut pe protestatarii antiguvernamentali în staţia de metrou Yuen Long. Patruzeci de persoane au fost spitalizate.

După acest atac cu cuţitul, biroul lui Ho şi mormintele părinţilor săi au fost vandalizate.

Hong Kong, teritoriu autonom din sudul Chinei, este zguduit din iunie de manifestaţii ale militanţilor care denunţă ingerinţele crescânde ale Beijingului.

Fără nicio soluţie politică avută în vedere, decalajul ideologic dintre cele două tabere se adânceşte, iar violenţa s-a intensificat în ultimele săptămâni.

Susţinători ai Beijingului i-au atacat pe opozanţi ai guvernului, inclusiv opt figuri pro-democraţie.

Citește și : Imigrant clandestin, împuşcat mortal în statul american New Mexico

În octombrie, Jimmy Sham, liderul unei organizaţii aflate la originea celor mai mari manifestaţii, a fost lăsat într-o baltă de sânge după ce a fost agresat violent cu un ciocan.

Duminică, unui responsabil politic local pro-democraţie i-a fost tăiată o ureche într-un atac cu cuţitul.

Însă şi tabăra pro-democraţie este responsabilă pentru acte violente. Mai mulţi manifestanţi au bătut recent persoane care nu le împărtăşesc opiniile. Sâmbătă, un bărbat a fost bătut, lăsat gol şi fără cunoştinţă în cartierul Mongkok.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cum s-au omorât între ei fiii și nepoții lui Ștefan cel Mare pentru tronul Moldovei

Cum s-au omorât între ei fiii și nepoții lui Ștefan cel Mare pentru tronul Moldovei Alexandru Cornea, fiul lui Bogdan al III-lea şi nepotul lui...

Bugetul asigurărilor sociale de stat a acumulat în primele 6 luni venituri de 22627,2 mln lei

Bugetul asigurărilor sociale de stat a acumulat în primele 6 luni venituri de 22627,2 mln lei Bugetul asigurărilor sociale de stat a acumulat în primele...

Disputa afaceristului Anatolie Stati cu guvernul kazah, soluționată pe cale amiabilă

Disputa afaceristului Anatolie Stati cu guvernul kazah, soluționată pe cale amiabilă Autoritățile din Kazahstan și oamenii de afaceri moldoveni Anatolie și Gabriel Stati au semnat...

Carburanții, mai ieftini! Noile prețuri stabilite de ANRE pentru benzină și motorină

Carburanții, mai ieftini! Noile prețuri stabilite de ANRE pentru benzină și motorină

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.