X

Un poliţist american a fost UCIS în atacul de lângă Pentagon

Un poliţist a fost ucis marţi într-un atac produs la câţiva metri de clădirea Pentagonului, unde a fost decretată pentru o scurtă perioadă de timp stare de alertă, potrivit unui senator şi informaţiilor apărute în mass-media americane, informează AFP, potrivit agerpres.

Angajaţilor Departamentului Apărării li s-a cerut să rămână în interior în jurul orei locale 10:40 (14:40 GMT) după ce mai multe focuri de armă au fost auzite în staţia de autobuz de lângă faimoasa clădire situată la sud de capitala Washington, în Virginia.

Citeşte şi: Pentagonul şi-a redeschis accesul, la mai mult de o oră după incidentul de securitate provocat de împuşcături semnalate în apropiere

Starea de alertă a fost ridicată în jurul orei 12:10, dar ieşirile staţiei de metrou şi celei de autobuz, ambele aflate la câţiva metri de una din intrările Pentagonului, au rămas închise până la noi ordine.

“Incidentul s-a încheiat, zona este sigură şi, cel mai important, comunitatea noastră nu mai este ameninţată”, a declarat reporterilor şeful unităţii de protecţie a Pentagonului, Woodrow Kusse. El a spus că au existat “câţiva răniţi”, dar a refuzat să confirme informaţiile potrivit cărora unul din ofiţerii săi ar fi decedat din cauza rănilor produse de o armă albă, în timp ce atacatorul a murit după ce a fost împuşcat.

Cu toate acestea, senatorul democrat al statului Virginia, Mark Warner, a prezentat condoleanţe prietenilor şi familiei poliţistului.

“Sunt teribil de întristat de moartea unui poliţist al Pentagonului, care a fost ucis în această dimineaţă într-un act de violenţă lipsit de sens”, a scris senatorul american pe Twitter.

Posturile de televiziune locale au transmis marţi după-amiaza imagini cu zeci de poliţişti adunaţi în faţa spitalului din Washington, unde poliţistul rănit fusese transferat, pentru a-i aduce omagiu.

Serviciile de urgenţă din Arlington, oraşul în care se află Pentagonul, au declarat că mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri la locul incidentului.

Citește și : Iranul înregistrează un nou record de infectări zilnice

Ministrul apărării, Lloyd Austin,”nu se afla în clădire în momentul incidentului”, a declarat purtătorul de cuvânt John Kirby.”A fost informat cu privire la incidentul de la Pentagon şi este informat periodic cu privire la toate evoluţiile”, a adăugat el.

Lloyd Austin şi generalul Mark Milley, şeful statului major, se aflau în momentul incidentului la Casa Albă pentru întâlnirea săptămânală cu preşedintele Joe Biden. 

Tags: ArlingtonatacCasa AlbaJohn KirbyLloyd AustinMark MilleyMark WarnerPentagonpolitistSUAvirginiawashingtonWoodrow Kusse
Categorii: Știrile zilei