X

Un poliţist de frontieră tadjik a fost ucis la frontiera cu Kârgâzstan

Un poliţist de frontieră tadjik a fost ucis şi alţi doi răniţi în incidente armate în cursul nopţii de marţi spre miercuri la graniţa dintre Kârgâzstan şi Tadjikistan, a relatat agenţia de presă rusă RIA, care citează partea tadjikă, potrivit Reuters şi agerpres.

Incidentele, care au avut loc în ajunul unei reuniuni regionale pe teme de securitate şi pe fondul conflictului dintre Rusia şi Ucraina, au izbucnit după ce poliţişti de frontieră kârgâzi i-au acuzat pe cei tadjici că s-au instalat pe poziţii pe o porţiune a frontierei care nu este demarcată.

Citeşte şi: Charles al III-lea a discutat despre protocolul nord-irlandez în prima sa vizită oficială la Belfast – Black News

Atât Kârgâzstanul, cât şi Tadjikistanul sunt aliaţi ai Rusiei şi găzduiesc baze militare ruse, dar confruntările cauzate de diferendul frontalier sunt frecvente, anul trecut cele două ţări vecine fiind aproape de un război.

Partea tadjikă a menţionat într-o declaraţie că poliţiştii de frontieră kârgâzi au deschis focul şi au lansat obuze de mortier asupra postului de control tadjik.

Citeşte şi: A MURIT Kenneth Starr, procurorul din dosarul Clinton/Lewinsky – Black News

Liderii kârgâz şi tadjik urmează să participe în această săptămână, în Uzbekistan, la un summit al Organizaţiei pentru Securitate de la Shanghai, la care ar urma să fie prezenţi şi preşedinţii rus şi chinez, Vladimir Putin şi Xi Jinping.

Tags: Kârgâzstanpoliţist de frontierăTadjikistan
Categorii: Știrile zilei