X

Un poliţist l-a ajutat pe Puigdemont să se facă nevăzut la Barcelona

Un poliţist l-a ajutat pe Puigdemont să se facă nevăzut la Barcelona

Un membru al poliţiei catalane Mossos a fost reţinut, fiind suspectat că l-ar fi ajutat pe separatistul catalan Carles Puigdemont, urmărit de justiţia spaniolă, să fugă din nou, după ce acesta a apărut joi la Barcelona, a ţinut un scurt discurs şi apoi a dispărut, relatează agenţiile AFP şi EFE, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit presei spaniole, acest poliţist este proprietarul maşinii cu care a plecat Carles Puigdemont, pe numele căruia încă este valabil un mandat de arestare pentru rolul său în tentativa de secesiune a Cataloniei în 2017, când era premier al acestei regiuni.

Citeşte şi: Procurorii americani susţin că un om de afaceri român l-a angajat pe Hunter Biden pentru a influenţa politica SUA – Stiripesurse.md

Puigdemont a participat joi la un eveniment în faţa a aproximativ trei mii de susţinători ai săi, cu puţin timp înainte de sesiunea de învestire a noului premier catalan, socialistul Salvador Illa.

Un poliţist l-a ajutat pe Puigdemont să se facă nevăzut la Barcelona

După discurs, o delegaţie de deputaţi ai formaţiunii Junts per Cataluna, partidul lui Puigdemont, s-a îndreptat către sediul parlamentului regional, moment în care i s-a pierdut urma.

Poliţia a instituit filtre la toate ieşirile din Barcelona şi încearcă să-l localizeze pe fostul premier catalan, care după tentativa eşuată de secesiune a Cataloniei din 2017 a fugit din Spania şi s-a refugiat în Belgia pentru a nu fi arestat şi judecat.

Tags: barcelonaCarles PuigdemontcataloniaJunts per CatalunaMossosSalvador Illaspania
Externe