Un poliţist polonez a fost grav rănit în confruntările violente cu migranţii

Publicat:

Un poliţist polonez a fost grav rănit, suferind probabil o fractură de craniu, în ciocnirile de la frontiera cu Belarus în timpul cărora forţele de securitate au tras cu gaze lacrimogene asupra migranţilor care aruncau cu pietre, a anunţat marţi poliţia poloneză, în timp ce Moscova a calificat recurgerea la forţă de către Polonia împotriva migranţilor drept “inacceptabilă”, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Din nefericire, în urma unui atac al unor persoane împinse de partea belarusă, un poliţist a fost grav rănit”, a anunţat pe Twitter poliţia.


Citeşte şi: Un număr record de americani și-au părăsit locul de muncă în septembrie – Black News

Moscova a denunţat marţi acţiunea “inacceptabilă” a Poloniei împotriva migranţilor.

“Comportamentul părţii poloneze este absolut inacceptabil”, a estimat în faţa presei ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Evocând “tirurile cu gaze lacrimogene şi ale tunurilor cu apă pe deasupra capetelor migranţilor în direcţia unui stat, Belarus”, Lavrov a estimat că forţele poloneze “încalcă toate normele juridice”.

Circa 2.000 de migranţi adunaţi la postul de trecere a frontierei belarus Bruzghi au fost vizaţi de acţiunile Poloniei, Varşovia acuzându-i că au “atacat” trupele la frontieră cu pietre şi că au încercat “să distrugă gardul pentru a intra în Polonia”.

Uniunea Europeană, care a fost destabilizată în a doua jumătate a anilor 2010 de un aflux de migranţi fără precedent, acuză puterea din Belarus că a orchestrat criza actuală pentru a se răzbuna pe sancţiunile occidentale decise drept represalii la o represiune politică internă foarte dură.

Citeşte şi: Pentagonul observă o activitate militară NEOBIŞNUITĂ a Rusiei la graniţa cu Ucraina – Black News

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko, care denunţă comportamentul european şi neagă orice responsabilitate în criză, a dat asigurări luni că face eforturi pentru repatrierea migranţilor, în majoritate veniţi din Irak.

Ambasada irakiană de la Moscova a anunţat la rândul său marţi că “în jur de 200” dintre cetăţenii săi vor fi repatriaţi în Belarus joi. Este vorba în principal de femei şi copii. Bagdadul a precizat că astfel de zboruri, la care se vor înscrie doar migranţii care doresc acest lucru, vor fi organizate din această săptămână.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.