Un portavion american a acostat în Coreea de Sud

Publicat:

Un portavion american a sosit vineri în Coreea de Sud pentru prima dată în aproape cinci ani, pe fondul unor exerciţii comune şi într-o demonstraţie de forţă faţă de Coreea de Nord, înzestrată cu arme nucleare, relatează vineri France Presse, potrivit agerpres.

USS Ronald Reagan cu propulsie nucleară şi navele din grupul său operaţional au acostat în oraşul port Busan din sud-estul ţării.


Citeşte şi: Palestinienii se opun relocării ambasadei britanice în Israel – Black News

“Desfăşurarea portavionului USS Ronald Reagan la Busan demonstrează puterea alianţei dintre Coreea de Sud şi Statele Unite”, a declarat un responsabil din Ministerul Apărării sud-coreean, citat de AFP.

Sosirea acestor nave militare americane este destinată “descurajării ameninţărilor nucleare şi tirurilor de rachete din Coreea de Nord”, a adăugat el.

Aceste nave de război vor participa la manevrele comune din această lună pe coasta de est a Coreii de Sud, a precizat agenţia de presă Yonhap, adăugând că ar trebui să participe şi submarinul cu propulsie nucleară USS Annapolis.

Seulul şi Washingtonul doresc să crească numărul de forţe strategice americane prezente în regiune.

Preşedintele sud-coreean, care a preluat funcţia în mai, a promis că va intensifica exerciţiile militare comune cu Statele Unite, după eşecul diplomaţiei sub predecesorul său.

Phenianul a efectuat în acest an un număr record de teste cu rachete şi de asemenea şi-a revizuit legislaţia privind arsenalul nuclear la începutul lunii, la care a exclus să renunţe.

Sosirea portavionului are loc după câteva luni de avertizări din partea oficialilor sud-coreeni şi americani că liderul nord-coreean Kim Jong Un ar putea efectua un nou test nuclear.

Coreea de Nord a efectuat şase teste nucleare din 2006. Ultimul şi cel mai puternic datează din 2017 şi a fost realizat conform Phenianului cu o bombă cu hidrogen cu o putere de 250 de kilotoni.

Washingtonul este un aliat strâns al Seulului pe planul securităţii. Aproximativ 28.500 de soldaţi americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud pentru a o proteja de vecinul ei.

Citește și: 38 de migranţi au fost SALVAŢI din Marea Neagră – Black News

Cele două ţări efectuează de mult timp exerciţii comune pe care le descriu drept defensive, dar pe care Phenianul le consideră ca repetiţii ale unei invazii.

Luna trecută, Washingtonul şi Seulul au efectuat cele mai importante manevre comune de după 2018, după reducerea antrenamentelor pe scară largă din cauza pandemiei şi a eşecurilor diplomaţiei faţă de Phenian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai multe târguri locale organizate în Chișinău pentru sprijinirea producătorilor autohtoni

Mai multe târguri locale organizate în Chișinău pentru sprijinirea producătorilor autohtoni Mai multe târguri vor fi organizate în sectoarele Capitalei, anunță Primăria Chișinău, în weekendul...

Gărzile Revoluţionare iraniene ameninţă că vor lovi industria energetică a Israelului dacă va ataca Iranul

Gărzile Revoluţionare iraniene ameninţă că vor lovi industria energetică a Israelului dacă va ataca Iranul Gărzile Revoluţionare iraniene au avertizat vineri că vor lovi industria...

Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă

Evitați zonele de risc! Avertismentul salvatorilor, în legătură cu vremea instabilă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat o serie de recomandări în legătură...

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.