Un post TV din Rusia anunţă că executorii au confiscat un miliard de ruble de la Google

Publicat:

Un post de televiziune deţinut de un om de afaceri rus supus sancţiunilor occidentale a anunţat vineri că executorii au confiscat un miliard de ruble (12 milioane de dolari) de la compania Google, pentru că aceasta nu i-a redat accesul la canalul său de YouTube, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Cazul se înscrie în campania lansată mai demult de Moscova de a creşte presiunea asupra companiilor Big Tech, campanie care după invazia din 24 februarie din Ucraina a escaladat într-o veritabilă luptă pentru controlul informaţiilor.


Citeşte şi: Ruşii au plecat cu ostatici de la Cernobîl – Black News

Rusia a restricţionat accesul la platformele de socializare Twitter, Facebook şi Instagram, iar în scurt timp şi YouTube, aflată deja în vizorul Roskomnadzor, autoritatea rusă de reglementare a comunicaţiilor, ar putea avea aceeaşi soartă.

Ţargrad TV, un canal de televiziune ortodox proprietate a lui Konstantin Malofeev, a anunţat luna trecută că Google a pierdut un recurs împotriva unei decizii din 2021 care o obliga să plătească 100.000 de ruble pe zi pentru blocarea canalului de YouTube al televiziunii.

Anul trecut, Curtea de Arbitraj de la Moscova a spus că amenda zilnică se va dubla săptămânal cât timp Google refuză să se supună deciziei. Potrivit Ţargrad – care se prezintă drept canal patriotic -, acumularea penalităţilor va înceta când se va atinge pragul de un miliard de ruble, ceea ce s-a întâmplat la jumătatea lui martie. Din septembrie, această limită va fi scoasă.

SUA şi UE au impus sancţiuni împotriva lui Malofeev în 2014, acuzându-l că a finanţat separatişti proruşi din Ucraina, acuzaţii respinse de omul de afaceri.

Citeşte şi: Preşedinta Parlamentului European a plecat la Kiev – Black News

Rusia consideră ilegale astfel de sancţiuni.

Ţargrad a precizat într-un comunicat că va trimite miliardul de ruble “pentru a susţine operaţiunea militară specială a Rusiei de denazificare şi demilitarizare a Ucrainei”.

Google şi Serviciul executorilor federali din Rusia nu au răspuns deocamdată la solicitarea de comentarii a Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă Pompierii din California luptau împotriva mai multor incendii, în toiul unui val de căldură,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.