Un presupus responsabil cu securitatea internă al grupării Statul Islamic a fost arestat în Ţările de Jos

Publicat:

Un presupus responsabil cu securitatea internă al grupării Statul Islamic (SI), activ în zona taberei de refugiaţi de la Yarmouk, aflată la sud de Damasc, a fost arestat marţi în Ţările de Jos, au anunţat procurorii olandezi, potrivit France Presse şi agerpres.

Bărbatul sirian, în vârstă de 37 de ani, ”ar fi jucat un rol important în războiul civil sirian în sânul organizaţiilor teroriste Jabhat al-Nusra şi Statul Islamic. Se presupune că, din postul său în interiorul SI, el a contribuit la crime de război pe care organizaţia le-a comis în Siria”, a declarat Parchetul olandez.


Citeşte şi: Mai multe ţări doresc ridicarea recentelor sancţiuni ‘punitive’ israeliene impuse Palestinei – Black News

Suspectul a cerut azil în Ţările de Jos în 2019 şi un an mai târziu s-a instalat în satul Arkel (sud-vestul ţării), unde a fost arestat marţi, au precizat procurorii olandezi într-un comunicat.

Bărbatul este bănuit că între 2015 şi 2018 a ocupat o funcţie de conducere în cadrul serviciului de securitate al SI şi că anterior ocupase un post similar în organizaţia Jabhat al-Nusra.

Citeşte şi: În Belarus a început procesul în contumacie împotriva Svetlanei Tihanovskaia – Black News

El ar fi fost activ pentru cele două organizaţii în interiorul şi în jurul taberei de refugiaţi Yarmouk. El va compărea în faţa unui judecător de instrucţie la Haga în 20 ianuarie.

Înfiinţată în anii ’50, Yarmouk a fost iniţial o tabără de refugiaţi pentru palestinienii urmăriţi în teritoriile lor după crearea în 1948 a statului Israel.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.