Un primar din sudul Italiei, lăudat pentru activitatea în favoarea migranţilor, plasat în arest la domiciliu

Publicat:

Primarul unui oraş din sudul Italiei care a primit laude la nivel internaţional pentru revitalizarea comunităţii sale prin deschiderea ei pentru migranţi a fost plasat marţi în arest la domiciliu pentru încurajarea imigraţiei ilegale, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Sub conducerea lui Domenico Lucano, oraşul semi-abandonat Riace a fost repopulat cu sute de migranţi, care au fost apoi instruiţi în domeniul meşteşugurilor locale. Pentru eforturile sale, Lucano a fost inclus în topul World’s Greatest Leaders din 2016 realizat de revista americană Fortune.


Citește și : Parlamentul European a aprobat impunerea unei cote de 30% de programe europene pentru media audiovizuale

Dar, potrivit procurorului Luigi D’Alessio, Lucano i-a ajutat pe migranţi într-un mod “lipsit de scrupule”, de exemplu prin organizarea unor căsătorii false sau acordarea de documente de rezidenţă solicitanţilor de azil respinşi fără drept de şedere în Italia.

Într-un comunicat difuzat de Guardia di Finanza (garda financiară), D’Alessio a declarat că Lucano a fost auzit spunând într-o convorbire telefonică înregistrată că se consideră “cineva în afara legii” acţionând pentru a ocoli “aceste legi stupide” privind imigraţia.

Primarul a mai fost arestat pentru încălcarea legilor privind achiziţiile publice în atribuirea contractelor de colectare a gunoiului şi a fost de asemenea investigat, dar nu inculpat, pentru utilizarea cu destinaţie greşită a fondurilor publice.

Lucano a fost apărat de autorul şi activistul anti-mafia Roberto Saviano, care a lăudat Riace ca localitate model de integrare multiculturală. Pe Facebook, el a spus că acţiunile primarului ajung până la “nesupunere civilă”.

Anterior, ministrul de interne Matteo Salvini, un adept al liniei dure privind imigraţia, s-a întrebat pe Twitter “ce au de spus Saviano şi toţi liberalii cărora li se rupe inima şi vor să umple Italia cu migranţi” despre arestarea lui Lucano.

Citește și : Activitatea balistică a Iranului reprezintă o ameninţare (ministrul francez al apărării)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.