Un prizonier de război ucrainean a fost DECAPITAT cu sabia

Publicat:

Un prizonier de război ucrainean a fost DECAPITAT cu sabia

Ombudsmanul ucrainean Dmitri Lubineţ a denunţat marţi o nouă crimă de război, imputând-o soldaţilor ruşi, care ar fi executat cu o sabie un prizonier de război ucrainean neînarmat, ale cărui mâini erau legate cu bandă adezivă, relatează EFE şi Unian, potrivit stiripesurse.ro.

Cazul denunţat de Lubineţ a ajuns în atenţia publicului în ultimele ore, odată cu apariţia pe reţelele de socializare a unei fotografii cu un bărbat în uniformă militară ucraineană, întins la pământ, având înfiptă în piept o sabie cu inscripţia “Pentru Kursk” (probabil cu referire la ocuparea de către Ucraina a unei părţi din această regiune (oblast) rusă.


Citeşte şi: Moartea lentă a Acordului de la Schengen – Stiripesurse.md

“Nivelul de barbarie şi setea lor (a ruşilor) de sânge este incomensurabilă. Acţiuni precum aceasta reprezintă o încălcare flagrantă a Convenţiei de la Geneva privind tratamentul prizonierilor de război”, a reacţionat Lubineţ pe contul său de Telegram.

Un prizonier de război ucrainean a fost DECAPITAT cu sabia

Astfel de execuţii exemplare vizează demoralizarea societăţii ucrainene, afirmă avocatul poporului în acelaşi mesaj, potrivit Unian.

Conform mass-media de la Kiev, prizonierul ucrainean a fost executat la Novogrodovka, în regiunea Doneţk, unde forţele ruse sunt în ofensivă şi câştigă cu fiecare zi teren.

În acelaşi timp, ombudsmanul ucrainean a criticat presupusa pasivitate a comunităţii internaţionale şi a anunţat că a trimis scrisori Crucii Roşii şi ONU, solicitându-le să investigheze această “nouă încălcare a drepturilor omului de către Rusia”.

De la începutul invaziei ruse în februarie 2022, Ucraina a denunţat execuţia cu sânge rece a zeci de soldaţi ucraineni care s-au predat sau au fost luaţi prizonieri de război de către forţele ruse. Unele dintre aceste execuţii au fost înregistrate video şi distribuite pe reţelele de socializare. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii împrumută 200 de milioane ca să-și reabiliteze pădurile

Moldovenii împrumută 200 de milioane ca să-și reabiliteze pădurile Republica Moldova va beneficia de un împrumut de 200 milioane de euro de la Banca...

Secret Service a luat la ochi postarea lui Musk referitoare la Joe Biden şi Kamala Harris

Secret Service a luat la ochi postarea lui Musk referitoare la Joe Biden şi Kamala Harris Secret Service din SUA, structura care asigură protecţia celor...

Se planifică investiții de milioane în decarbonizarea sectorului energetic

Se planifică investiții de milioane în decarbonizarea sectorului energetic Republica Moldova va investi în următorii patru ani peste 25 de milioane de euro în...

Putin ordonă Rusiei să mărească efectivele armatei cu 180.000 de militari, până la 1,5 milioane

  Putin ordonă Rusiei să mărească efectivele armatei cu 180.000 de militari, până la 1,5 milioane   Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat armatei ţării să îşi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.