X

Un prizonier de război ucrainean a fost DECAPITAT cu sabia

Un prizonier de război ucrainean a fost DECAPITAT cu sabia

Ombudsmanul ucrainean Dmitri Lubineţ a denunţat marţi o nouă crimă de război, imputând-o soldaţilor ruşi, care ar fi executat cu o sabie un prizonier de război ucrainean neînarmat, ale cărui mâini erau legate cu bandă adezivă, relatează EFE şi Unian, potrivit stiripesurse.ro.

Cazul denunţat de Lubineţ a ajuns în atenţia publicului în ultimele ore, odată cu apariţia pe reţelele de socializare a unei fotografii cu un bărbat în uniformă militară ucraineană, întins la pământ, având înfiptă în piept o sabie cu inscripţia “Pentru Kursk” (probabil cu referire la ocuparea de către Ucraina a unei părţi din această regiune (oblast) rusă.

Citeşte şi: Moartea lentă a Acordului de la Schengen – Stiripesurse.md

“Nivelul de barbarie şi setea lor (a ruşilor) de sânge este incomensurabilă. Acţiuni precum aceasta reprezintă o încălcare flagrantă a Convenţiei de la Geneva privind tratamentul prizonierilor de război”, a reacţionat Lubineţ pe contul său de Telegram.

Un prizonier de război ucrainean a fost DECAPITAT cu sabia

Astfel de execuţii exemplare vizează demoralizarea societăţii ucrainene, afirmă avocatul poporului în acelaşi mesaj, potrivit Unian.

Conform mass-media de la Kiev, prizonierul ucrainean a fost executat la Novogrodovka, în regiunea Doneţk, unde forţele ruse sunt în ofensivă şi câştigă cu fiecare zi teren.

În acelaşi timp, ombudsmanul ucrainean a criticat presupusa pasivitate a comunităţii internaţionale şi a anunţat că a trimis scrisori Crucii Roşii şi ONU, solicitându-le să investigheze această “nouă încălcare a drepturilor omului de către Rusia”.

De la începutul invaziei ruse în februarie 2022, Ucraina a denunţat execuţia cu sânge rece a zeci de soldaţi ucraineni care s-au predat sau au fost luaţi prizonieri de război de către forţele ruse. Unele dintre aceste execuţii au fost înregistrate video şi distribuite pe reţelele de socializare. 

Tags: crimă de războidecapitatDmitri LubineţKurskprizonierrusiaucraina
Război in Ucraina