X

Un producător japonez de jucării a creat cel mai mic cub Rubik din lume

Un producător japonez de jucării a creat cel mai mic cub Rubik din lume

Producătorul japonez de jucării MegaHouse a prezentat un cub Rubik în miniatură – unul atât de mic încât s-ar putea să aveți nevoie de o pensetă pentru a-l rezolva, scrie CNN.

Fiecare față a cubului, care este fabricat din aluminiu, măsoară aproximativ cinci milimetri în diametru. Acesta a fost pus joi la dispoziție pentru precomandă pe site-ul producătorului, livrările fiind așteptate în aprilie anul viitor, potrivit stiripesurse.

Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

„Cubul Rubik de 5 milimetri este rezultatul trinității dintre mașini, instrumente de tăiere și pasiunea jucătorilor”, a declarat Kiyokazu Saito, președintele Iriso Precision, compania implicată în tăierea de precizie, într-un videoclip promoțional pe site-ul producătorului de jucării.

Cântărind doar 0,3 grame, puzzle-ul are aproximativ o miime din dimensiunea originalului. Iar fiecare latură a celor nouă pătrate de pe cele șase fețe ale dispozitivului măsoară doar 1,6 milimetri. MegaHouse a declarat pentru CNN că firma a început să îl conceptualizeze în urmă cu patru ani și a început procesul pentru a-l produce în 2022.

Guinness World Record a confirmat micro-cubul ca fiind cel mai mic cub puzzle rotativ din lume în luna august. Modelul miniatural doboară recordul stabilit de designerul britanic de puzzle-uri Tony Fisher în 2016, când și-a uimit fanii cu o versiune de 5,6 milimetri. Cu toate acestea, prețul sugerează că va fi mai degrabă un obiect de colecție decât un cub cu care să te poți juca în deplasările lungi și plictisitoare.

Acestea sunt vândute la prețul de 777.777 yeni (5.320 de dolari), iar fiecare este însoțit de un suport pe care scrie „Recordul mondial pentru cel mai mic cub Rubik”. Lansarea coincide cu cea de-a 50-a aniversare a puzzle-ului rotativ, care numără printre adepții săi numeroși amatori și matematicieni profesioniști.

Peste 500 de milioane de cuburi au fost vândute de când inventatorul maghiar Ernő Rubik l-a creat în 1974. În fiecare an au loc turnee în întreaga lume, iar participanții își dispută titlul de cel mai rapid om care rezolvă puzzle-ul în câteva secunde.

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

Actualul deținător al recordului pentru un cub standard 3x3x3 este coreeanul-american Max Park, în vârstă de 22 de ani, care a rezolvat cubul Rubik în 3,13 secunde la o competiție desfășurată anul trecut în Long Beach, California, urmat de Wang Yiheng, în vârstă de 10 ani, din China, care a obținut recordul personal de 3,38 secunde la o competiție desfășurată în țara sa natală în luna august, potrivit World Cube Association.

Categoria standard 3x3x3, una dintre cele mai competitive din comunitatea cubului Rubik, este dominată în prezent de cele două țări, cu Luke Garrett și Aaron Huynh din SUA pe locurile trei și, respectiv, patru, iar Du Yusheng din China pe locul cinci.

Tags: MegaHouseRubik
Diverse