X

Un propagandist rus cere invadarea Moldovei

Un propagandist rus cere invadarea Moldovei

Propagandistul rus Modest Kolerov a sugerat Kremlinului să întreprindă o nouă acțiune agresivă asupra unui stat independent. El cere invadarea R. Moldova pentru că autoritățile de la Chișinău nu recunosc datoria la livrările de gaz pe care o pretinde Moscova.

„Autoritățile moldovenești au pălmuit în mod demonstrativ Rusia și Gazprom, refuzând să recunoască datoria de 700 și ceva de milioane de dolari. Aceasta este o palmă. Trebuie să ajungem în Transnistria și să o eliberăm”, a spus propagandistul rus, transmite Ziare.com.

Totodată, el a recunoscut că, fără capturarea Odesei, Rusia nu ar putea ajunge în Transnistria.

Un propagandist rus cere invadarea Moldovei

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a prezentat rezultatele auditului datoriilor istorice ale Moldovagaz, dar și acțiunile Guvernului pentru protejarea consumatorilor de gaz.

Citeşte şi: CUTREMUR în guvernul ucrainean! Şase miniştri adjuncţi ai apărării au fost DEMIŞI – Stiripesurse.md

Astfel, Guvernul R. Moldova a propus achitarea a 8,6 milioane de dolari către Gazprom, astfel încât subiectul datoriilor istorice să fie închis.

Ulterior, premierul Dorin Recean a venit cu o reacție la rezultatele auditului și a declarat că R. Moldova nu are de gând să plătească datorii inexistente, iar cetățenii nu trebuie să achite facturile corespunzător.

Tags: Modest KolerovMoldovarusia
Categorii: ExternePoliticăȘtirile zilei