Un protest al agricultorilor slovaci a blocat Bratislava

Publicat:

Agricultorii slovaci au blocat marţi capitala Bratislava pentru a protesta împotriva prezumtivei fraude din fonduri europene ce a fost dezvăluită de jurnalistul Jan Kuciak, asasinat în urmă cu un an, relatează AFP, scrie Agerpres.

Agricultorii intenţionează să se alăture zecilor de mii de manifestanţi de opoziţie aşteptaţi să protesteze joi, când se împlineşte un an de la moartea lui Kuciak, care ancheta corupţia în sferele înalte ale puterii.


Citește și : Cel puţin patru persoane au fost rănite într-un incident la Marsilia

Agricultorii cer stabilirea unui plafon la subvenţii care să împiedice ca majoritatea acestora să revină marilor grupuri. Ei reclamă de asemenea măsuri anticorupţie în agricultură şi în industria forestieră.

Cele în jur de 100 de tractoare cu care au defilat marţi purtau bannere pe care scria: ‘Suntem cultivatori cinstiţi, nu politicieni’ sau ‘Ne-am săturat’.

Premierul slovac Peter Pellegrini, aflat marţi într-o vizită în Israel, a promis că miercuri se va întâlni cu agricultorii la Bratislava.

‘Avem nevoie de o reformă care, după părerea mea, ar fi trebuit făcută acum 20 de ani’, a declarat Patrick Magdoska, activist al unei asociaţii de agricultori.

Ultimul articol al lui Kuciak, publicat după asasinarea sa, se referea la suspiciuni de deturnare a câtorva milioane de euro din subvenţii europene destinate agricultorilor.

Citește și : Statele bogate, tot mai puţin disponibile să preia refugiaţi în cadrul programului ONU (UNHCR)

Autorităţile au arestat şi inculpat patru suspecţi, printre care o femeie, pentru asasinarea lui Jan Kuciak şi a logodnicei sale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.