X

Un psiholog îl va examina pe bărbatul care l-a împuşcat pe preşedintele Ronald Reagan pentru a stabili dacă merită libertatea necondiţionată

Un judecător federal a autorizat vineri un psiholog ales de guvernul SUA să-l examineze pe John Hinckley, care l-a împuşcat pe preşedintele Ronald Reagan într-o tentativă de asasinat din 1981, pentru a stabili dacă merită să fie pus în libertate necondiţionat, relatează Reuters, scrie agerpres.

Hinckley, în vârstă de 63 de ani, a trăit împreună cu mama lui în Williamsburg, Virginia, având mai multe restricţii privind călătoriile şi contactele cu lumea exterioară, după ce în septembrie 2016 a fost eliberat dintr-un spital psihiatric din Washington.

Citește și : Venezuelenii au luat magazinele și staţiile de benzină cu asalt, de teamă că denominarea ar putea provoca haos

Judecătorul districtual Paul Friedman a spus că psihologul, Mitchell Hugonnet, l-ar putea examina pe Hinckley pentru a stabili “prezenta sa stare mentală şi riscul de periculozitate” dacă ar urma să fie eliberat necondiţionat sau supus unor noi condiţii.

Hinckley a solicitat verbal la 30 aprilie eliberarea sa necondiţionată. O audiere pe această temă este programată la 10 decembrie.

John Hinckley nu a fost declarat vinovat în procesul cu juraţi din 1982 întrucât a invocat faptul că nu este responsabil de acţiunile sale. Verdictul în cauză a făcut Congresul SUA şi unele state să adopte legi care limitează utilizarea unei astfel de apărări.

Citește și : Prăbuşirea viaductului de la Genova duce la închiderea pentru traficul rutier a unui pod din sudul Italiei

Reagan a avut plămânul perforat în tentativa de asasinat dar s-a recuperat rapid. Alţi răniţi în tentativa de asasinat au fost secretarul pentru presă al Casei Albe, James Brady, un agent al Serviciului Secret şi un poliţist din Washington.

Tags: asasinatJohn HinckleyjudecatorlibertatepsihologRonald ReaganSUA
Categorii: Știrile zilei