Un puşti sirian plănuia un atac terorist în Norvegia

Publicat:

Justiţia din Norvegia a condamnat la cinci ani de închisoare, dintre care doi cu executare, un adolescent sirian de 16 ani judecat pentru că a pregătit un atentat în această ţară scandinavă şi a jurat credinţă grupării jihadiste Stat Islamic (SI), transmite agerpres.

“Curtea nu are niciun dubiu asupra faptului că inculpatul, în ciuda vârstei sale scăzute, a luat o decizie deliberată de a comite un act terorist, chiar dacă planurile nu s-au materializat într-un proiect concret”, a transmis Tribunalul din Oslo într-un verdict obţinut miercuri de AFP.


Citește și: Mai mulți înalți oficiali de la Phenian au fost DEMIȘI după un ‘incident grav’ legat de COVID-19

Ajuns în Norvegia în 2018 pe baza reîntregirii familiale, adolescentul, a cărui identitate nu a putut fi făcută publică din cauza vârstei sale scăzute, a fost arestat în capitala Oslo la începutul lui februarie.

Parchetul l-a acuzat de pregătirea unui atentat asupra unei ţinte nedeterminate şi de participare la o organizaţie teroristă.

Tânărul sirian a descărcat instrucţiuni pentru fabricarea de explozibili şi de otravă, iar la domiciliul său a fost descoperită otravă pe bază de nicotină.

Citește și: Germania și-a retras în totalitate trupele din Afganistan

El a distribuit de asemenea material de propagandă al Statului Islamic, a făcut tranzacţii pe platforme digitale islamiste şi a transferat 1.390 de coroane (136 de euro) unui site radical.

Adolescentul s-a declarat nevinovat, iar apărarea sa a invocat simpla curiozitate şi bravada.

Acuzarea a cerut opt ani de închisoare, dintre care patru cu executare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 80 de tone de bombe folosite în atacul israelian asupra lui Nasrallah la Beirut

Peste 80 de tone de bombe folosite în atacul israelian asupra lui Nasrallah la Beirut Bombe cântărind în total peste 80 de tone au fost...

Zelenski, despre rezultatele vizitei sale în SUA: ‘Am primit sprijin deplin pentru planul nostru de pace’

Zelenski, despre rezultatele vizitei sale în SUA: 'Am primit sprijin deplin pentru planul nostru de pace' Ucraina a primit sprijin deplin pentru planul său de...

PAM a lansat o operaţiune de urgenţă pentru un milion de libanezi

PAM a lansat o operaţiune de urgenţă pentru un milion de libanezi Programul Alimentar Mondial (PAM) a lansat o operaţiune de urgenţă pentru a furniza...

Israelul anunţă uciderea şefului securităţii preventive a Hezbollah într-o lovitură aeriană la Beirut

Israelul anunţă uciderea şefului securităţii preventive a Hezbollah într-o lovitură aeriană la Beirut Israelul l-a eliminat pe comandantul Unităţii de securitate preventivă a Hezbollah într-o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.