Un racket al anilor 90 cu 13 crime la activ – găsit și adus în fața judecătorilor

Publicat:

Un racket al anilor 90 cu 13 crime la activ – găsit și adus în fața judecătorilor

După 18 ani de eschivare de la urmărirea penală, un bărbat acuzat de mai multe atacuri armate comise în anii 1990 și 2000 a fost trimis pe banca acuzaților de către procurorii din UTA Găgăuzia.

Citește și: Cine va fi negociator pentru aderarea la UE?


Bărbat în vârstă de 50 de ani era anunțat în căutare internațională. Acesta a fost extrădat recent din Bulgaria și plasat în arest preventiv.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, în perioada anilor 1999 – 2004, învinuitul a creat și a condus un grup criminal organizat specializat în comiterea infracțiunilor de tâlhărie.

Învinuitul a participat la comiterea în total a 13 episoade de tâlhărie și două omoruri.

Tâlhăriile au fost săvârșite asupra băncilor, încasatorilor, contabilității întreprinderilor și instituțiilor, persoanelor fizice, cu însușirea în principal a mijloacelor bănești, dar și a altor bunuri.

Un racket al anilor 90 cu 13 crime la activ – găsit și adus în fața judecătorilor

În cadrul unui atac tâlhăresc din 30 octombrie 1999, învinuitul, împreună cu alți 2 complici, fiind înarmați cu pistoale și topoare au reușit să sustragă 625 de oi dintr-o fermă. La fel, în cadrul unui alt atac tâlhăresc din 24 martie 2004, asupra angajaților unei bănci, învinuitul a reușit să obțină 133 519 lei. Valoarea totală a bunurilor sustrase prin tâlhărie se estimează la peste 1 milion de lei la momentul comiterii infracțiunii.

Unul dintre omoruri a fost comis de învinuit în noaptea lui 11 aprilie 2003. A împușcat un om din Comrat din motive de răzbunare.

Un racket al anilor 90 cu 13 crime la activ – găsit și adus în fața judecătorilor

Al doilea episod de omor intenționat a avut loc la 12 decembrie 2004. Victima s-a dovedit a fi un șofer din cadrul Centrului zonal de asistență medicală urgentă Comrat, care a opus rezistență în timpul atacului tâlhăresc asupra personalului din cadrul contabilității Centrului.

Învinuitul a fost acuzat de omor premeditat, însușirea în proporții deosebit de mari săvârșit prin atac tâlhăresc,  omorul unei persoane cu scopul de a înlesni săvârșirea unei alte infracțiuni, banditism, purtarea ilegală a armelor și munițiilor fără autorizația corespunzătoare.

Bărbatul riscă să-și petreacă tot restul vieții după gratii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor

BNM va utiliza inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor Banca Națională a Moldovei (BNM) utilizează mai multe instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a...

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului

3 500 de gospodării inspectate de salvatori. Atenție în perioada fermentării vinului Salvatorii au mers, săptămâna aceasta, pe la casele oamenilor din diferite localități, pentru...

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului

Polonia va începe să consolideze apărarea la graniţele sale cu Rusia şi Belarus până la sfârşitul anului Polonia va începe până la sfârşitul acestui an...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.